lauantai 7. marraskuuta 2015

Kypros osa 6, Stifadoa, Kleftikoa, Gyrosta ja Mezeä


Turistikohteiden ravintoloiden valinta on aina arpapeliä. Voit saada mauttoman annoksen, jossa on lisukkeina ranskalaisia tai vastaavasti hyvää paikallista ruokaa. 

Eräänä iltana kävelimme uuden tuttavuutemme kanssa hieman kauemmaksi Ayia Napan keskustasta rauhallisen näköiseen tavernaan. Valitsimme listalta Mezen, jota oli tarjolla liha- ja kalaversiona. Päädyimme valitsemaan liharuokia. Mutta mitä ihmettä meze on? Meze on lajitelma erilaisia alkuruokia ja/tai ruokia. 


Ensin pöytäämme kannettiin salaattia ja kaikennäköisiä lisukkeita. 


Alkupalojen jälkeen saimme jos jonkinnäköisiä lautasia, joissa oli mm. lihavartaita, halloumijuustoa ja kanaa. Lautasten määrä oli aivan järkyttävä. Osa ruuista oli oikein hyviä ja toiset taas melko ala-arvoisia, mutta ruokaa oli niin paljon, ettei ala-arvoiset ruuat harmittanut meitä. 


Toisena iltana kävimme syömässä Kleftikoa, joka ei mielestäni ollut kovinkaan eksoottista, se muistutti mielestäni karjalanpaistia, mutta oikein hyvää se oli. Alkuun otimme salaattia, jossa näytti olevan kilo tomaatteja. 


Mureaa Kleftikoa kera uuniperunan. 


Sattuipa eräänä iltana myös "hyvässä" kalaravintolassa pohjanoteeraus. Mielestäni ranskalaiset pitäisi kieltää lailla ravintoloissa. Ranskalaiset kuuluu pikaruokapaikkoihin. 


Saamani kalaravintolan annos ei myöskään ollut mielestäni tasokas. Tonnikalaa oli ylikypsää ja annoksessa oli lisukkeena pakastevihanneksia. 


Onneksi illallisseuramme sai hieman paremman annoksen. Seuraavan kuvan annos ei ehkä näytä herkulliselta, mutta Stifado on eri hyvää mielestäni. Tosin tässäkin ravintolassa tarjoilijalle piti sanoa, että emme halua ranskalaisia. 


Gyroksesta minä pidän huisin paljon, ei niin väliä onko kyseessä kreikkalainen, turkkilainen vai kyproslainen Gyros. Seuraavassa kuvassa oleva Gyros on mallia ala Kypros. Huh, huh, tulipa taas syötyä. Tähän päättyy matkani Kyproksella.

T. Ape The Bloggaaja

P.S. Muita matkakertomuksia voit lukea klikkaamalla tästä.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti