lauantai 7. marraskuuta 2015

Kypros osa 5, Nikosian turkkilainen puoli


Nikosian kaupungin jakaa kahtia YK:n puskurivyöhyke. Rauhanturvaajat päivystävät edelleen raja-asemalla, mutta vuodesta 2003 lähtien liikkuminen raja-aseman läpi on helpottunut. Minä ja äiti menimme turkkilaiselle puolelle kansainvälisen turistiryhmän mukana. Seuraavassa kuvassa näet rajanylityspaikan.


Turkkilaiselle puolelle päästyämme kiertelimme hetken kaupungin katuja ja saavuimme johonkin historiallisesti merkittävään paikkaan. En pysty kertomaan sinulle mitään historiallista katsausta tästä paikasta, mutta mitä ilmeisemmin tämä paikka oli aikanaan toiminut mm. markkinapaikkana.


Niin no, jos tämä paikka ei ole ollut markkinapaikka ammoisina aikoina, niin nyt se ainakin oli sitä. 


Opas antoi meille tunnin aikaa tässä paikassa, jonka voisimme käyttää haluamallamme tavalla. Suurin osa porukasta meni istumaan ravintolaan. 


Paikka ei jaksanut kuitenkaan kiinnostaa minua, sillä en nähnyt alueella muuta kuin turisteille suunnattuja ruokapaikkoja ja kauppoja. Päätin paeta paikalta ja tutustua lähiympäristöön. 


Kun olin hetken tassutellut katuja ristiin ja rastiin, löysin jotain huisin kaunista. 


Se oli ravintolakatu, jota varjostivat värikkäät sateenvarjot. Minusta sateenvarjojen peittämä katu oli huisin kaunis. 


Jatkoin katujen tutkimista. 


Palasin tunnin päästä takaisin ryhmäni pariin. Opas johdatti meidät katsomaan moskeijaa.


Moskeijaan mentäessä piti riisua kengät ja naisten piti laittaa huivi päähän. No minulla ei ole kenkiä, mutta äiti riisui kenkänsä ja jätti ne oven ulkopuolelle. Kun olimme palaamassa takaisin Nikosian kreikkalaiselle puolelle, näin huisin kivan näköisen koirapariskunnan.


Rajanylitys takaisin Nikosian kreikkalaiselle puolelle onnistui ongelmitta. Matka jatkuu seuraavassa osassa ruoka-juttujen parissa.

T. Ape The Bloggaaja

P.S. Muita matkakertomuksia voit lukea klikkaamalla tästä.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti