perjantai 30. lokakuuta 2015

Kypros osa 2, tietopaketti


Kypros, mitäpä tästä maasta nyt sanoisi. Oma matkani jäi hieman vajaaksi, sillä Syyriasta saapunut hiekkamyrsky peitti saaren kauniit maisemat. Kypros on ollut jo vuosia suosittu turistikohde ja se näkyy myös selkeästi kohteissa, joihin suomalaiset matkanjärjestäjät tekevät matkoja. 

Meidän majapaikkana oli Aiya Napa, joka on ehkä saaren pahimmista turistikohteista ja tunnettu nuorison bilepaikkana. Tarjolla on siis baareja, yökerhoja, turistisafkaa ja bileristeilyjä. 


Mutta kyllä Kyproksella on muutakin tarjota. Nikosia on mielenkiintoinen jaettu kaupunki, johon kannattaa tehdä päiväretki. Kerron teille Nikosiasta toisessa osassa. Sisämaassa on tarjolla lukemattomia vanhoja kyliä viinitarhojen kera. 


Tietopaketti Kyproksesta:

  • Välimeren kolmanneksi suurin saari
  • Ensimmäiset merkit asutuksesta noin 10 000 eaa.
  • Saari on ollut monen hallinnon alla, mm. Makedonian, hellenistisen Egyptin ja Iso-Britannian
  • Vuonna 1960 Kypros itsenäistyi kreikkalais-turkkilaisena valtiona 
  • Kyproksen kreikkalaisella puolella valuutta on euro ja turkkilaisella puolella liira.
  • Adapteri, kyllä sitä tarvitaan. 
  • Kauniita rantoja, kirkasta vettä ja auringonpaistetta tämä saari tarjoaa, jos hiekkamyrsky ei satu peittämään maisemia.


Turistikohteissa suosittelen ottamaan pihvin sijaan paikallisia ruokia, kuten Stifadoa, Souvlakia, Mezeä ja Kleftikoa. Suosittelen myös kysymään tarjoilijalta perunavaihtoehtoja, sillä ranskalaiset kuuluvat valitettavasti moneen annokseen. 


Paikalliset ovat ystävällisiä, mutta turistikohteissa on tietysti varauduttava ravintoloiden sisäänheittäjiin. Apinat Kyproksella olivat erittäin vähäpuheisia. 


Matka jatkuu seuraavassa osassa

T. Ape The Bloggaaja

P.S. Muita matkakertomuksia voit lukea klikkaamalla tästä.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti