tiistai 20. lokakuuta 2015

Kypros osa 1, aina ei mene putkeen


Olin jo pitkään halunnut matkustaa Kyprokselle, mutta matkat kyseiselle saarelle olivat mielestäni aivan liian kalliita. Ayia Napa ei ole ollut koskaan minun ja äitini matkakohdelistallani, sillä tiesimme jo etukäteen, että paikka olisi turistikohde pahimmasta päästä. No mutta kuinkas kävikään! Matkan hinta ajoi äidin varaamaan viikon reissun Ayia Napaan. 

Olin etukäteen miettinyt, että eihän paikalla olisi niin väliä, sillä aioin tehdä retkiä ympäri saarta. Niin no, kaikki asiat eivät mene niin kuin suunnittelee. 

Mutta nyt matkan alkuun. Lentokentälle piti lähteä jo aamuyöstä ja meillä oli illalla vielä laukku pakkaamatta. Sain pakattua laukun kello 23, jonka jälkeen nukuin huisit kolme tuntia. Olin aivan uuvuksissa kun pääsin lentokentälle. Äiti meinasi käydä hakemassa automaatista kahvia, mutta automaatilla oli meuhkaava mies, joka ei saanut kahvia automaatista. Poistuimme paikalta ja suuntasimme juomaan kahvin kahvilaan. Siis ylihintaisen kahvin! Miten ihmeessä tavallinen kahvi voi maksaa 4,20 euroa. Sitten oli vielä kulutettava aikaa ennen kuin pääsimme koneeseen. 


Koneessa saimme paikan, jonka ympärille oli sijoitettu lapsiperheet. Ja kyllä, lapset taisivat olla yhtä väsyneitä kuin minä. No mutta, kaikki ei vaan mene aina putkeen. 

Lentoaika oli onneksi vain neljä tuntia, joten tilanne ei ollut oikeasti niin paha. Säätiedotus lupasi aurinkoa ja lämpöä koko viikoksi, joten aloin päästä lomatunnelmaan. 


Hotelli osoittautui oikein mukavaksi ja huoneistomme oli tilava. Suuntasimme ensimmäisenä päivänä altaalle lepäilemään, sillä olihan meillä koko viikko aikaa käydä katsomassa Kyproksen maisemia. Tai niin minä luulin. 


Mutta mitä sitten kävikään? Olin ajatellut, että blogini olisi täynnä kauniita maisemakuvia Kyprokselta, mutta ei, en saanut yhtään kaunista maisemakuvaa. 

Pienen apinan oli siis pyydettävä apua muilta matkabloggaajilta. Ensimmäinen avunantaja on Meriharakka, jolta seuraava kuva on lainattu. Meriharakan jutun Pohjois-Kyprokselta pääset lukemaan klikkaamalla tästä


Toinen avunantaja oli Karoliina, joka kirjoittaa blogia From Karoliina. Seuraava kuva on lainattu Karoliinan blogista, postauksen pääset lukemaan klikkaamalla tästäJa miksikö minulla ei ole omia maisemakuvia? Kun olin ollut puolitoista päivää Kyproksella, saapui Syyriasta pölypilvi, joka peitti maisemat täysin. Niin, aina ei voi mennä putkeen. Minun lomani maisemat näyttivät tältä. 

Mutta ei huolta, lisää juttuja ja kuvia on luvassa. Matka jatkuu seuraavassa osassa

T. Ape The Bloggaaja

P.S. Muita matkakertomuksia voit lukea klikkaamalla tästä.14 kommenttia:

 1. Aaah... aina ei tosiaan mene putkeen! :( Voi rähmä, toivottavasti Ape sai kuitenkin nauttia auringosta edes vähän. Ja äiti myös.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei hätää, Saana, kyllä meillä oli ihan mukava loma pölypilvestä huolimatta. Asenne ratkaisee. -Ape :)

   Poista
 2. Voihan pölypilvi! Olipa sulla Ape huonoa tuuria!

  VastaaPoista
 3. No voi apinaressua - saatkohan edes sitä hiekkaa pois turkistasi ennen joulua!
  Tästä hiekkamyrskystä taisi jossain ollakin pieni uutinen, mutta teille se tietysti oli pientä isompi juttu.
  Indonesian metsäpalot taitavat pimentää Thaimaankin taivaan, joten haasteita voi sielläkin olla lomalaisilla, jos lohduttaa :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hiekka oli kyllä niin hienoa, että sitä löytyy varmasti turkistani vielä joulunakin. Mutta onneksi hiekka on niin hienoa, että sitä tuskin huomaa. -Ape

   Poista
 4. Arvaappa Ape millainen nakyvyys oli meilla taalla Israelissa tuolloin!

  VastaaPoista
 5. Arvaappa Ape millainen nakyvyys oli meilla taalla Israelissa tuolloin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kääk! Voin kuvitella! Toivottavasti lomasi ei mennyt pilalle. -Ape

   Poista
  2. Eipa mennyt kun kun ei ollut lomaa :). Olen asunut taalla jo noin 30 vuotta.

   Poista
 6. Olisiko lisää osia tulossa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kyllä. Pahoittelut, etten ole ehtinyt kirjoittaa vielä uutta osaa. Äidilläni on ollut hieman työkiireitä, joten hän ei ole ehtinyt avustaa minua. Mutta ensi viikolla äiti lupasi avustaa minua. -Ape :)

   Poista
 7. Voi sua Ape! Onneksi kuitenkin tossa viimeisessä kuvassa näkyy sun söpö naamataulusi :)

  VastaaPoista