lauantai 10. lokakuuta 2015

Bryssel osa 9, Grote Markt


Hotellimme sijaitsi lyhyen kävelymatkan päässä Brysselin kuuluisimmasta aukiosta nimeltään Grote Markt (Grand Place). Aukio lienee nähtävyys, jota jokainen turisti käy ihmettelemässä matkansa aikana. Itse suuntasin Grote Marktille heti ensimmäisenä päivänä ja viimeisenä iltana kävin katselemassa aukiota iltavalaistuksessa. 


Grote Markt tarkoittaa vapaasti suomennettuna suurta toria tai markkinapaikkaa. Torin ympäriltä löytyy niin historiallisia rakennuksia kuin kahviloita, joissa voi istuskella ja katsella maisemia. 


Seuraavassa kuvassa oleva rakennus on Maison du Roi eli kuninkaantalo. 


Maison du Roin lisäksi aukiolta löytyy muitakin hienoja rakennuksia. 


Grote Marktin kuuluisin rakennus taitaa olla Hôtel de Ville eli raatihuone (seuraavassa kuvassa). Raatihuoneen torni oli minun mielestäni huisin korkea. 


Monissa kirjoituksissa tätä aukiota on kutsuttu yhdeksi maailman kauneimmaksi aukioksi, jotkut jopa kirjoittavat, että aukion näkymä on henkeäsalpaava. No minun henkeni ei salpaantunut, mutta aukion rakennukset olivat minunkin mielestäni huisin hienoja. 


Viimeisenä iltana halusin käydä katsomassa aukiota iltavalaistuksessa. 


Rakennukset olivat eri kauniita illan pimeydessä. 


Matkani Brysselissä päättyy näihin tunnelmiin. Toki luvassa on vielä vinkkejä Brysseliin ja kooste matkakertomuksista. Tämän jälkeen matkani johtaa Kyprokselle. 

T. Ape The Bloggaaja

P.S. Muita matkakertomuksia voit lukea klikkaamalla tästä.2 kommenttia:

  1. Kiva lukea näitä Bryssel-juttuja, asuin nimittäin aikoinaan vuoden siellä :). Pari kertaa olen päässyt siellä sittemmin käymään, ja edellinenkin kerta meni tiiviisti komission sisätiloissa, mutta kivat muistot on kaupungista jäänyt. Olisi hienoa päästä käymään taas pian, ajan kanssa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka Ansku! Kiva kuulla, että viihdyt matkakertomuksieni parissa. Bryssel pääsi yllättämään minut, sillä en osannut ajatella miten lämminhenkinen kaupunki on kyseessä. Ennen matkaa mielessäni oli lähinnä juuri tuo komissio sekä parlamentti ja neuvosto. Mutta vanhaa fraasia lainatakseni "matkailu avartaa". ;) -Ape

      Poista