tiistai 6. lokakuuta 2015

Bryssel osa 8, nähtävyyksiä ja kaupunkikierros bussilla


Olin tassutellut pari päivää Brysselin katuja, jonka jälkeen päätin, että nyt oli aika leputtaa tassuja ja katsoa maisemia bussista käsin. No ensin piti kuitenkin tassutella suuren katedraalin luokse, josta Hop on Hop off -bussi lähtisi. 


Äiti osti itselleen lipun suoraan bussista ja minä salamatkustin perinteisesti bussiin äidin käsilaukussa. Aikuisten lipulle tuli hintaa 21 euroa alennuskupongin kera, jonka äiti oli napannut turistikartasta. 


Brysselin Hop on Hop off -bussit kulkevat kahta reittiä ja molemmat kuuluvat lipun hintaan. Toinen reitti on nimeltään Europe route ja toinen Atomium route. 


Yritin kovasti löytää reitiltä kohdetta, jossa pysähtyisin. Mutta ei, sinä päivänä yksikään kohde ei tuntunut minusta niin kiinnostavalta, että olisin halunnut hypätä bussista pois. Yksi pysäkeistä oli Euroopan parlamentin rakennuksen kohdalla. Rakennus näytti hienolta ja tutustuminen parlamenttiin olisi varmasti avartanut pienen apinan mieltä, mutta ei, Euroopan parlamenttikaan ei saanut minua nousemaan bussista pois. 


Toinen mielenkiintoisen näköinen kohden oli Atomium. 


Atomium rakennettiin vuoden 1958 maailmannäyttelyä varten. Nähtävyys koostuu metallipalloista, joita yhdistävät putket saavat kokonaisuuden näyttämään atomirakenteelta. 


Ylimmästä pallosta, noin 102 metrin korkeudelta voi käydä katselemassa Brysselin maisemia. Tämän nähtävyyden vierestä löydät myös Mini-Europen, jossa on yli 300 kuuluisaa pienoismallia Euroopan nähtävyyksistä. 

Matka jatkuu seuraavassa osassa Brysselin huisille keskiaikaiselle torille, joka nimi on Grand-Palace eli Grote Markt. 

T. Ape The Bloggaaja

P.S. Muita matkakertomuksia voit lukea klikkaamalla tästä.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti