sunnuntai 11. lokakuuta 2015

Bryssel, Apen vinkit ja kooste matkakertomuksista


Bryssel on hyvin monimuotoinen kaupunki. Voisi kuvitella, että EU:n pääkaupunki on harmaa ja tylsä, mutta sitä Bryssel ei ole. Kaupunki sopii mm. shoppailijoille, herkuttelijoille, arkkitehtuurista kiinnostuneille ja museoiden ystäville. Seuraavana minun seitsemän vinkkiä Brysseliin. 

1) Syö vohveli tai kaksi, Belgialaiset vohvelit ovat huisin hyviä.2) Grote Markt -aukiolla on tarjolla huisia arkkitehtuuria. 3) Brysselin sarjakuvamuseo on käymisen arvoinen paikka. 4) Manneken Pis on Brysselin kuuluisin patsas, mutta kaupungista löytyy myös tämän pissaavan pojan sisko Jeanneke Pis. 

5) Vohveleiden ja sinisimpukoiden lisäksi Bryssel on kuuluisa ranskalaisista. Mielestäni ranskalaiset eivät olleet mitenkään herkullisia, mutta ehkä sinä pidät niistä. 6) Edullisia vaatekauppoja löydät kadulta Rue Neuve (Nieuw) straat. 


7) Belgiassa valmistetaan maailmankuulua suklaata, eipä siis ihme, että Bryssel on täynnä karkki- ja suklaapuoteja. Siinä oli vinkkini tällä kertaa. Matkakertomuksia pääset lukemaan seuraavista linkeistä:

Osa 1, tietopaketti

Osa 2, kentältä keskustaan ja huoneistohotelli Adagio

Osa 3, ensivaikutelma kaupungista

Osa 4, Manneken Pis, Jeanneke Pis ja Manneken Peace

Osa 5, sadepäivä ajoi Apen suklaamuseoon

Osa 6, Ape sarjakuvamuseossa

Osa 7, herkullisia vohveleita

Osa 8, nähtävyyksiä ja kaupunkikierros bussilla

Osa 9, Grote Markt


Toivottavasti viihdyit kanssani Brysselissä ja löysit postauksista hyödyllisiä vinkkejä. Seuraavalla matkalla pääset kanssani Kyproksen maisemiin

T. Ape The Bloggaaja

P.S. Muita matkakertomuksia voit lukea klikkaamalla tästä.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti