maanantai 7. syyskuuta 2015

Turkki osa 8, Prinssisaaret


Viimeisenä päivänä Istanbulissa päätimme käydä tutustumassa Prinssisaariin. Ajatuksena meillä oli poistua kaupungin pölystä ja suunnata hetkeksi viettämään rantapäivää. 

Tutkin äidin ja Reissulassen kanssa edellisenä iltana tietoja saarista. Saamiemme tietojen mukaan saaret olisi oiva paikka viettää rantapäivää. Myös Istanbulilaiset suuntaavat Prinssisaarille viikonloppuisin. 


Aamulla kävimme kysymässä hotellin respasta, kuinka pääsisimme Prinssisaarille, joita paikalliset kutsuvat nimellä Adalar. Ensin piti mennä raitiovaunulla lauttasatamaan, josta oli noin tunnin matka saarille. 

Tarinan mukaan Prinssisaarille karkotettiin aikanaan epätoivotut prinssit, josta saariryhmä on saanut nimensä. Prinssisaariin kuuluu yhteensä yhdeksän saarta. Suurimmat saaret ovat Büyükada, Heybeliada, Burgazada ja Kınalıada. 


Lautta pysähtyi neljällä saarella. Olimme etukäteen valinneet jo saaren, johon tutustuisimme, mutta kun saavuimme satamiin, tulimme toisiin aatoksiin. 


Jäimme pois viimeisellä pysähdyksellä, joka oli saarista suurin Büyükada. 


Monissa kirjoituksissa oli ylistetty saarien idyllisyyttä, mutta kun saavuimme ensimmäiselle kadulle, ei idyllisyydestä ollut tietoakaan. 


Saaren karttaa meillä ei ollut, eikä muutenkaan paljon tietoa mitä Büyükadan saarelta löytyisi. 


Kävelimme vain tietä eteenpäin etsien hiekkarantaa, jossa voisimme viettää mukavan rantapäivän. 


Autoilu Prinssisaarilla on kielletty lukuun ottamatta esim. poliisia ja ambulanssia. Vaihtoehdoiksi jää pyöräily, apostolinkyyti ja hevosvaunut. 


Hevosvaunuja emme halunneet ottaa. Syy miksi emme halunneet ottaa hevoskärryjä kulkupeliksi, löytyy Karoliinan matkablogista

Pyöräily mäkisessä maastossa ei myöskään kiinnostanut meitä, joten tyydyimme apostolinkyytiin. Kävelimme aikamme mäkiä ylös ja alas etsien rantaa. Löysimme kyllä matkan varrelta parikin rantaa, mutta emme sellaista, jossa halusimme viettää aikaamme. Rantapäivä jäi viettämättä, mutta päivän kuntoilut tuli hoidettua kävelyllä mäkisessä maastossa. Tähän päättyy matkani Istanbulissa. Seuraavassa postauksessa yhteenveto reissusta ja matkakertomuksista. 


T. Ape The Bloggaaja

P.S. Muita matkakertomuksia voit lukea klikkaamalla tästä.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti