torstai 3. syyskuuta 2015

Turkki osa 7, kuvia Istanbulista ja jokiristeily


Istanbulin yksi mukavimmista yllätyksistä oli katukuvassa olevat sinipaitaiset nuoret, joilta eksynyt turisti saattoi käydä kysymässä neuvoa pudotessaan kartalta. Äitikin kävi pari kertaa kysymässä neuvoa näiltä nuorilta ja sai ystävällistä palvelua englanniksi. 


Mitä muuta katukuvasta löytyy ihmisvilinän ja turistien lisäksi? Ruokapaikkoja, kahviloita, moskeijoita, basaareja ja kauppoja jos jonkinlaisia. Tarjolla on niin vaatteita kuin mattoja, kasseja ja kaikenlaista tuiki tarpeellista turistitavaraa. 


Joen rannasta löytyy monenlaisia aluksia, niin turisteille suunnattuja risteilyaluksia kuin paikallisten käyttämiä lauttoja. 

Seuraavassa kuvassa keskellä maisemaa komeilee Galatan torni, jonka ikää ei tiedetä. Arvioiden mukaan torni on rakennettu noin 1300-luvun puolivälissä. Tornissa on näköalatasanne, josta voi käydä ihailemassa maisemia. Itse en käynyt tornissa, joten en pysty sanomaan, onko tornista avautuvat maisemat huiseja vai vähemmän huiseja. 


Ja tähän väliin minusta pari pakollista turistikuvaa. Seuraava kuva ei liene kenellekään yllätys tai no ehkä hieman yllättävää oli, että kebabit oli monessa paikassa kadulla. 


Moskeijat kuuluvat Istanbulin maisemaan. Seuraavassa kuvassa oleva moskeija on Yeni Cami eli Uusi moskeija. 


Joen ylittävältä Galatan sillalta löytyi suuri määrä kalastajia, sillan alta löytyy puolestaan kalaravintoloita.  


Osa kalastajista oli laittanut oman kalatiskin sillalle, josta ohikulkijat saattoivat ostaa juuri pyydettyjä meren antimia. 


Istanbulissa on tarjolla monenlaisia ja monen hintaisia turisteille suunnattuja jokiristeilyjä. Hintoja ja vaihtoehtoja kannattaa vertailla ennen kuin tekee valinnan, sillä hintahaitari ja valikoima on suuri. 


Katselimme kaupungilla kävellessä jokiristeilyjen hintoja. Lopulta päädyimme Galatan sillan vieressä olevalle aukiolle, jossa parveili suuri määrä turisteja. Ostimme aukion lippupisteestä risteilyliput ja siirryimme laivaan. 

Olimme aluksessa ensimmäisten joukossa, joten saimme hyvät istumapaikat. 


Laivan lähtiessä liikkeelle penkit olivat täyttyneet turisteista ja viimeiset yrittävät etsiä itselleen hajapaikkoja kannelta. Jokiristeily ... hmmm ... mitähän siitä nyt sanoisi. Laiva oli tupaten täynnä, kaiuttimista tulevaa selostusta en kuullut ja loppuajasta minua alkoi hieman tylsistyttää. Toisaalta oli mukava katsella maisemia vesiltä käsin ja nähdä kuinka laaja Istanbulin kaupunki on. 

Matka jatkuu seuraavassa osassa kohti Prinssisaaria

T. Ape The Bloggaaja

P.S. Muita matkakertomuksia voit lukea klikkaamalla tästä.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti