perjantai 25. syyskuuta 2015

Bryssel osa 5, sadepäivä ajoi Apen suklaamuseoon


Aamukävelyllä sade pääsi yllättämään meidät. Kun olimme kävelleet pienen matkan Grote Markt -aukiolta eteenpäin, osui silmääni suklaamuseo. Kävimme kurkkaamassa ovelta sisään.
Sisäänpääsymaksu aikuiselta tähän museoon oli kuusi euroa. Äiti mietti hetken, onko museo kuuden euron arvoinen, mutta sadesäästä johtuen päätimme mennä sisään. 


Museossa oli kolme kerrosta. Lipun oston yhteydessä saimme opastuksen, että voimme käydä ensin katsomassa museon toisen ja kolmannen kerroksen ja sen jälkeen palata ensimmäiseen kerrokseen katsomaan esittelyä suklaatuotteiden valmistuksesta. 

No näin tehtiin, ensin tutkimaan museota, joka osoittautui pettymykseksi. 


Museossa kerrottiin suklaan valmistuksen historiasta. 


Ylimmästä kerroksesta löytyi suklaasta tehty Manneken Pis. 


Kun olimme kiertäneet ylemmät kerrokset, palasimme odottamaan ensimmäiseen kerrokseen konvehtien ja muiden suklaatuotteiden valmistuksen esittelyä. 


Keittiössä oli minusta paljon mielenkiintoisempia "esineitä" kuin itse museon näyttelytiloissa. Esittelyn päätteeksi meille tarjottiin konvehdit maistiaisiksi. Museon mukavin juttu oli kuitenkin ensimmäisessä kerroksessa oleva laite, josta valui notkeaa suklaata. Laitteen vieressä oli keksejä, joita sai kastaa suklaassa. Museokäynnin johdosta aamupalani oli yksi konvehti ja kaksi keksiä suklaan kera. Terveellinen aamupala kunniaan! 

Mutta kannattiko tästä museosta maksaa kuusi euroa? No ei minun mielestäni. Jos kuitenkin mielit mennä tähän museoon (Choco-Story), löydät paikan kadulta Rue de la tête d'Or. Matka jatkuu seuraavassa osassa

T. Ape The Bloggaaja

P.S. Muita matkakertomuksia voit lukea klikkaamalla tästä.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti