tiistai 22. syyskuuta 2015

Bryssel osa 2, kentältä keskustaan ja huoneistohotelli Adagio


Lensin Finnairin aamulennolla Brysseliin. Matkavalmistelut olin tehnyt hieman huolimattomasti, sillä en ollut selvittänyt millä konstilla pääsen lentokentältä keskustaan. Perille päästyäni valitsin kulkupeliksi junan, joka lähti kätevästi lentokentän alta ja hintaa matkalle tuli 8,50 euroa.

Juna jolla matkustin oli hieman vanhanaikainen. Mitään tauluja junassa ei ollut, josta olisin seurannut matkan kulkua ja kuulutuksista en saanut selvää. Hetken jo mietin, että olimmeko hypänneet oikeaan junaan. Onneksi juna meni kuitenkin keskustaan, mutta saattaa olla, että hyppäsimme yhtä asemaa liian aikainen junasta pois. 

Keskustaan päästyämme ihmettelimme hetken, että mihin suuntaan nyt pitäisi lähteä, sillä karttaahan meillä ei tietenkään ollut. Kävelimme läheiseen risteykseen katsomaan koordinaatit, jonka jälkeen äiti kaivoi avuksi google mapsin. Matkaa hotelli oli pari kilometriä, joten matka oli tassuteltavissa.

Saavuimme hotelliin Aparthotel Adagio Brussels Centre Monnaie puolen päivän aikaan. Saimme ystävällinen vastaanoton respassa opastuksen kera. Respassa ollut mies kyseli olemmeko ensimmäistä kertaa hotellissa ja koska näin oli, hän kertoi myös miten löytäisimme sängyn huoneesta. No saattaa kuulostaa hieman omituiselta opastukselta, mutta ilmeisesti kaikki asukkaat eivät ole löytäneet sänkyä, sillä sänky oli seinällä. 

Maksoimme kaupunkiveron 4,50 euroa yöltä, saimme huoneen avaimen ja kaupungin kartan opastuksen kera, jonka jälkeen suuntasimme huoneeseemme. Yövyimme tässä hotellissa neljä yötä perjantaista tiistaihin. Yhden yön hinnaksi tuli 69 euroa plus kaupunkivero. Huoneen hintaan ei sisältynyt siivousta eikä aamupalaa. Mikäli tässä hotellissa majoittuu yhdestä kolmeen yötä, huoneen päivittäinen siivous kuuluu hintaan. 

Kun saavuimme huoneeseen, tuntui huone pienemmältä kuin mitä olin kuvitellut etukäteen katsellessani hotellin kuvia. Tämä asia ei meitä kuitenkaan vaivannut, sillä tilaa oli riittävästi yhdelle aikuiselle ja yhdelle pienelle apinalle. 

Huone oli kauniisti sisustettu ja sen varustelutaso oli niin hyvä, että tässä hotellissa olisi voinut vaikka asua jonkin aikaa. 


Huoneesta löytyi: 

* sänky/sohva 
* keittiötaso 
* työpöytä 
* ruokapöytä, jonka sai vedettyä työpöydän alta 

* TV 
* stereot
* langallinen ja langaton internet 

* jääkaappi 
* astianpesukone, myös pesuainetta 
* mikro
* liesi, kaksi levyä 
* kahvinkeitin 
* vedenkeitin 
* astioita 


Kylpyhuoneesta löytyi amme ja pesuaineita. 


WC oli kylpyhuonetta vastapäätä, joka tuntui hieman hassulta ratkaisulta, mutta ehkä se on ihan toimiva ratkaisu, jos huoneessa majoittuu useampi henkilö. 


Sänky avautui naristen seinältä vetämällä sohvan tilalle. Olin kokonaisuutena oikein tyytyväinen tähän hotelliin. Sijainti keskustassa oli mitä mainioin. Matka Brysselissä jatkuu seuraavassa osassa

T. Ape The Bloggaaja

P.S. Muita matkakertomuksia voit lukea klikkaamalla tästä.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti