sunnuntai 2. elokuuta 2015

Wien osa 8, Hotel Sacher, Karlskirche ja Straraussin patsas


Olimme viettäneet aamupäivän ajellen turistibussilla sekä käyneet ihailemassa Schöbrunnin ja Belvederen linnoja. Nyt oli aika palata hotellille, mutta matkalla piti kurkata vielä pari nähtävyyttä. 

Kun lähdimme kävelemään oopperatalon kulmilta kohti Karskircheä, näimme matkalla kuuluisan hotellin ja kahvilan, josta saa alkuperäistä Sacherkakkua. 


Äiti oli jo pari päivää miettinyt, että pitäisikö käydä syömässä tuo kuuluisa kakkupala. Hän oli selannut Tripadvisorista ihmisten arvosteluja. Osa oli ylistänyt paikkaa ja kakkupalaa, mutta toiset taas kertoivat kakkupalan olevan kuiva, eikä ollenkaan maukas.  


Kakkupala jäi meiltä syömättä, sillä makeaa ei tehty juuri silloin mieli ja toisaalta Sacherkakku ei kuulu meidän suosikkileivonnaisiin. 

Kun kävelimme kohti Karlskircheä, löytyi eräältä kadulta kuuluisuuksille omistettuja tähtiä. 


Saavimme Karlskirchelle, joka on suuri barokkikirkko. Istuimme hetken aukiolla katsellen kirkkoa, mutta sitten piti taas jatkaa matkaa. Kirkolta kävelimme puistoon, jossa komeili Johann Strauss nuoremman patsas. Siellä hän ylhäisessä yksinäisyydessä soitteli viuluaan. 


Niin tai ainakin hetken hän oli ylhäisessä yksinäisyydessään. 


Puistosta kävelimme takaisin hotellille. Olin aivan uuvuksissa helteessä kävelystä. Kun pääsimme huoneeseen, äiti laittoi ilmastoinnin päälle ja minä kävin lepäilemään sänkyyn. 


Seuraavana päivänä aiomme ottaa rennosti, sillä tänään olimme nähneet nähtävyyksiä aikalailla. Seuraavassa osassa hotelliarvostelu Wienistä. 

T. Ape The Bloggaaja

P.S. Muita matkakertomuksia voit lukea klikkaamalla tästä.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti