lauantai 29. elokuuta 2015

Turkki osa 4, Istanbulin Hop on hop off bussi


Meillä on suurissa kaupungeissa tapana käyttää turisteille suunnattuja kiertoajelubusseja, jotta saamme paremman kokonaiskuvan kaupungista. Päivälippujen hinnat vaihtelevat Euroopan suurkaupungeissa 15 - 30 euron välillä. 


Istanbul pääsi yllättämään Hop on hop off bussin korkealla hinnalla, sillä maksoimme yhden hengen lipusta 33 euroa. Netistä 24 tunnin lipun olisi saanut hintaan 25 euroa, mutta varatessa pitää tietää päivämäärä, jolloin aikoo matkustaa bussilla. Lipun voi ostaa netistä myös ilman päivämäärän valintaa, mutta lipun hinta nousee tällöin 35 euroon. 


Lipun hintaan kuuluu kaksi reittiä, kuulokkeet ja ilmainen WiFi, siis ilmainen WiFi, jota itse en saanut ainakaan toimimaan.

Jos huristelet bussilla punaisen linjan kierroksen pysähtymättä missään nähtävyydellä, kestää kierros noin kaksi tuntia. Sinisen linjan reitillä kuluu aikaa puolestaan noin 1 tuntia ja 15 minuuttia ilman pysähdyksiä. 


Me kävimme vain ajelemassa bussilla, sillä Istanbulin kiinnostavimmat nähtävyydet olivat kävelymatkan päässä hotelliltamme. 


Bussin katolla oli mukava istuskella auringonpaisteessa, mutta kun olimme ajelleet busseilla yli kaksi tuntia, alkoi kiertoajelukiintiö olla meillä täynnä. 


Oli mukava käydä katselemassa Istanbulia laajemmin, mutta tällaiset Hop on hop off bussit toimivat mielestäni paremmin kaupungeissa, joissa on laajemmalla alueella mielenkiintoisia nähtävyyksiä, niin kuin esimerkiksi Barcelonassa ja Wienissä. 

Istanbulin parhaat nähtävyydet löytyvät läheltä toisiaan, joten nähtävyyksiä voi käydä katsoa kävellen. Lipun hinta oli myös mielestäni aivan liian kallis. Matka jatkuu seuraavassa numerossa

T. Ape The Bloggaaja

P.S. Muita matkakertomuksia voit lukea klikkaamalla tästä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti