sunnuntai 26. heinäkuuta 2015

Wien osa 3, kaupungin sydän, Stephansplatz


Iltakävely jatkui jäätelöbaarin kulmilta eteenpäin, hetken päästä saavuimme suurelle kirkolle ja ihmismäärä kolminkertaistui. Olimme tulleet mitä ilmeisemmin jollekin merkittävälle nähtävyydelle. 

Kaupungin karttaan emme olleet vielä tutustuneet, eikä meillä ollut karttaa iltakävelyllä mukanakaan, mutta hetken päästä selvisi, että olimme kävelleet kaupungin sydämeen Stephansplatzille. 


Stephansplatzilla seisoi ylväänä Stephansdom eli Tapanin tuomiokirkko. 


Kurkkasimme kirkkoon sisään, mutta kirkontorniin ei ollut mahdollista mennä, sillä kirkossa oli meneillään iltajumalanpalvelus. 


Tulisimme siis käymään kirkontornissa joku toinen päivä. Vielä yksi vilkaisu tuomiokirkon goottilaiseen torniin ja sitten olimme valmiit jatkamaan matkaa. 


Aukion toisella laidalla (kuvan oikeassa laidassa) näkyi Haas Haus. Kaarevan rakennuksen lasisista seinistä peilautui tuomiokirkon kuva. 


Minusta oli huisia ajatella, miten näillä samoilla kulmilla on kävellyt aikoinaan, niin Mozart, Beethoven, Strauss kuin Mark Twain. 

Pienen kävelymatkan päästä Stephansplatzilta kadulta Graben löysin suuren patsaan tai kaksihan niitä oli. Sotilas, joka istui maassa ja vieressä seison hänen hevosensa. 


Minulle ei selvinnyt kuka tämä sotilas oli, mutta pitihän minun siltä saada turistikuva hänen kanssaan. 


Olimme nähneet iltakävelyllä jo monta nähtävyyttä, mutta päätimme jatkaa vielä hieman kaupunkiin tutustumista ennen kuin palaisimme hotellille. Matka jatkuu seuraavassa numerossa

T. Ape The Bloggaaja

P.S. Muita matkakertomuksia voit lukea klikkaamalla tästä.2 kommenttia:

 1. Onpa tuo iso kirkko puhtaan vaalea nykyisin. Meidän edellinen ja toistaiseksi ainoan Wienin reissumme teimme vuonna 1984 ja silloin se oli vielä ihan musta, siis likainen noesta tai muista ilman saasteista.

  Muita mieleen jääneitä asioita Wienistä, jotka apinaakin olisivat voineet kiinnostaa olivat Lipizzan hevoset, joita jossain näytöksessä kävimme katsomaan ja Wienin kuuluisa poikakuoro. Vaikka mahdatkohan sinä perustaa laulamisesta, etenkään jos et itse saa siihen osallistua :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heppoja emme käyneet katsomassa reissulla, lukuunottamatta tuota patsasta. Äiti ei ole oikein heppatyttö ja minä en taida olla oikein heppa-apina. Musiikin kanssa on myös vähän niin ja näin. ;)

   Olipa huisia kuulla, että kirkko on ollut noen ja lian mustaama 80-luvulla. On siinä ollut putsaamista, että kirkko on saatu puhtaan vaaleaksi. -Ape

   Poista