lauantai 25. heinäkuuta 2015

Wien osa 2, nähtävyyksiä ja tanssivia nalleja iltakävelyllä


Ensimmäinen päivä Wienissä oli ollut kuumaakin kuumempi. Lämpötila on noussut 37 asteeseen, joten lähdimme kaupungille vasta puoli kuuden aikaan illalla. 

Hotellimme lähellä oli Schwedenplatz, joten suuntasimme ensin kyseiselle aukiolle. 


Aukiolta löytyi ravintoloita, jäätelöbaareja, pikaruokakioskeja ja pieniä myymälöitä. Nälkä ei ollut päässyt meitä vielä yllättämään, mutta illan päätteeksi kävimme hakemassa aukiolta ruokaa mukaan hotellihuoneeseen. 

Jatkoimme matkaa eteenpäin. Mitään suunnitelmaa meillä ei ollut ensimmäiselle illalle, mutta kun jatkoimme iltakävelyä tuli nähtävyyksiä vastaan ihan väkisin. 

Ensin tuli vastaan kirkko, en vaan millään muista mikä kirkko on kyseessä, sillä Wienissä niitä tuntui olevan joka kulman takana. 


Kurkkasimme kirkkoon sisään, aika huisin hienon näköistä siellä oli. 


Sitten tuli vastaan toinen kirkko. 


No sinnehän piti kurkata myös sisään. 


Kirkon alle johti portaat johonkin tunneliin. 


Mutta luulen, että siellä oli hautoja, joten päätimme olla menemättä sinne. 


Pienen kävelymatkan jälkeen saavuimme Gutenbergin patsaalle. Tiedätkö sinä Gutenbergin? Se oli se setä, joka keksi painokoneen, jolla painettiin kirjoja.   


Lähellä Gutenbergin patsasta oli kahvila täynnä ihmisiä. Kuuma kesäpäivä oli ajanut ihmiset nauttimaan terassille jäätelöä. 


Mutta sitten! Sitten löysin jotain huisin suloista jäätelöbaaria vastapäätä. Tanssivia nalleja! Ooo ... tällaista minä en ole ennen nähnytkään. 


Nalleja oli huisin paljon. Yritin jututtaa niistä yhtä, mutta meillä ei löytynyt oikein yhteistä kieltä. 


Yhdellä nallella oli hieno punainen auto ja toinen oli sitä mieltä, että kaikkien pitäisi olla kavereita, eikä kukaan saisi sotia. No minä olen ihan samaa mieltä. Kolmas nalle puolestaan vaati lisää hunajaa.


Tämä osa päättyy näihin nalle-tunnelmiin, mutta iltakävely kaupungilla jatkuu seuraavassa osassa

T. Ape The Bloggaaja

P.S. Muita matkakertomuksia voit lukea klikkaamalla tästä.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti