keskiviikko 15. heinäkuuta 2015

Uusia matkakertomuksia luvassa, Wien, Riika, Chișinău ja Istanbul


Heinäkuun loppupuolella blogissa on tarjolla matkakertomuksia vanhasta Habsburgien valtakunnasta. Toisin sanoen kuljemme Wienin katuja Itävallassa katsellen keskikaupungin nähtävyyksiä, syöden jäätelöä ja Wiener Schnitzeliä. Matkalla käymme myös katsomassa Schönburnnin linnaa ja prinssi Eugenin kesäpalatsia Belvedereä. 


Matkaan mahtuu myös mukaan herkkuhetki kotitekoisen suklaakakun ääressä ja ravintolavinkki kyseisestä ravintolasta. 


Nyt pitää kuitenkin leputtaa hieman tassuja ja pitää viikon loma blogista, sillä olen kirjoittanut huisin paljon viime viikkoina. Mutta noin viikon päästä (24.7.2015) julkaisen ensimmäisen juttuni Wienin matkalta.

Elokuun puolella on luvassa matkakertomuksia kaupungeista Riika, Chișinău ja Istanbul. Matkaamme ensin Latviaan, jossa vietämme yhden illan. Matka jatkuu Moldovaan ja lopuksi matka huipentuu Istanbuliin. 

T. Ape The Bloggaaja

P.S. Muita matkakertomuksia voit lukea klikkaamalla tästä.10 kommenttia:

 1. Olet sinä Ape aika maailmanmatkaaja! Kiitos, että julkaiset näitä matkakertomuksia, olen aivan koukussa tarinoihisi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi apua, toivottavasti riippuvuutesi ei ole vakavaa, vaikka se minua kovasti ilahduttaakin. -Ape :)

   Poista
 2. Vai että Chișinăuhunkin olet menossa! Voisin ainakin suositella Sinulle yhtä lättykahvilaa ja lauantai-aamuna rautatieaseman ja Cosmos -hotellin välille levittäytyvää kirpputoria. Tosin jos kirpputorille päädyt, niin Sinun kannattaa olla tosi varovainen ja pitää tiukasti äidin kädestä kiinni, ettei joku osta Sinua ja päädyt jonkun moldovalaisen lapsen kaveriksi, etkä sen jälkeen taitaisi enää päästä kovin usein maailmalle. Cosmos-hotelli on jokseenkin retro, mutta sellaisena melkein hauska!
  Niin ja älä missaa historiallisen museon diodraamaa, vaikka se pienestä apinasta saattaakin tuntua käsittämättömän isolta.
  Tai mitä minä näitä tässä luettelen, osaathan sinä paitsi kirjoittaa myös lukea, eli lue täältä Chișinăusta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pirkko vinkeistä. Kävinkin jo jossain vaiheessa lukemassa juttusi Chișinăusta, mutta pitää vilkaista vielä uudestaan, ennen kun lähden reissuun.

   Voi apua, uskaltaakohan sinne kirpputorille mennä, mitä jos joku nappaakin minut äidiltä tai jos siellä on vaikka kirppuja. ;)

   Poista
 3. Tuli vielä mieleen, että kun äitisi on melko kova matkustamaan, niin ehkä hän kohta haluaisi liittyä Maailmanmatkaajat -klubiin, jonne pääsee jäseneksi (niin halutessaan) kun saa tällä listalla TCC 70 pistettä.
  Alle 30-vuotiailta riittää 30 pistettä, mutta vaikka Sinä, Ape, varmasti oletkin vielä alle 30 vuotias ja ehkä olet jo kohta käynyt 30 maassa niin ehkei äitisi yksin päästäisi Sinua klubitapaamisiin, ovathan ne sentään Helsingin keskustassa perjantai-iltaisin (kerran kuussa) ja voivat mennä vähän myöhäiseen iltaankin.

  VastaaPoista
 4. Sun postauksii Ape tosi kiva lukee, tiiäks et mun iskän entisen pomon lempinimi oli ape, mut taidettii kirjottaa vaan abe. :D
  Mukavaa lukee sun postauksii, ku ite en kauheesti oo matkustellu.
  Haluutko käydä lukee/kommentoimassa mun blogia? http://maallamerellajailmassaa.blogspot.fi/ :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi Riikka! Vastaus tulee vähän viiveellä, kun olin viikon lomalla. Kiva, kun tykkäät lukea juttujani, se ilahduttaa minua kovasti. Käyn tällä viikolla kurkkaamssa blogiasi tarkemmin, nyt on vielä hieman matkaväsymystä, joten pitää vähän lepäillä. -Ape :)

   Poista
 5. Onkohan Wiener Schnitzel varmasti sopivaa mutustettavaa sinulle, Ape? ;) Ethän ainakaan ota liian isoa annosta!

  P.S. Täysin aiheeseen liittymättä: blogissani on sinulle haaste.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi Jepa, luuletko, että minä syön vain banaaneja? Leike oli kyllä aika iso, mutta söin äidin kanssa samalta lautaselta. Kävin kurkkaamassa haasteen, olen saanut aiemmin saman haasteen, enkä ole ehtinyt vielä vastaamaan. Mutta yritän vastata jossain vaiheessa molempiin haasteisiin. -Ape

   Poista