maanantai 6. heinäkuuta 2015

Bratislava osa 9, Grassalkovichin palatsi ja puistotaidetta

Heräsimme uuteen aamuun kello puoli kuusi. On tämä nyt kummallista, kun lomalla ei nukuta. No mutta nyt oli taas hyvä aika kirjoitella blogia. 

Äiti haki taas meille respasta aamukahvia, että minä jaksaisin kirjoittaa muutaman jutun. Aamu kului mukavasti bloggailessa ja sosiaalista mediaan tutkiessa. Kahdeksan aikaa päätin, että nyt olisi aika lähteä ulos, sillä aurinko paistoin jo mukavasti huoneemme ikkunasta sisään. Minä tutkin hieman karttaa ja katselin mitä meillä oli näkemättä. Löysin kartasta palatsin, jonka vieressä oli puisto. Ei muuta kun tavarat äidin kassiin ja menoksi. Lähdimme kävelemään hotellilta katua Stadovara Ulica ja hetken päästä olimme jo kadulla Štefánikova, jossa etsimämme nähtävyys jo häämötti. Palatsin edessä oli maapallon muotoinen suihkulähde, mutta se ei ollut vielä päällä. 


Kävin ottamassa kuvan palatsin vartijoista, jotka vahtivat palatsia tiukan näköisinä. 


Palatsin portista piti ottaa myös kuva, sillä se näytti huisin hienolta. 


Grassalkovichin palatsi on Slovakian presidentin asunto. Palatsi sijaitsee Bratislavan keskustassa ja se on rokokoo-barokkityylinen. Palatsi rakennettiin aikanaan kreivi Antal Grassalkovichille.Nyt oli tämä nähtävyys nähty. Katsoin kartasta, että palatsin takana on puisto. Jatkoimme matkaa Banskobystrická Ulicaa pitkin noin sata metriä, jonka jälkeen olimme puiston portilla. 


Puisto ei näyttänyt aluksi mitenkään erikoiselta, mutta kun pääsin sisemmälle puistoon, niin löysin puistosta jotain eri jännää. 


Puistossa oli taidenäyttely. 


Tämä sopi meille vallan mainiosti, sillä pidämme taiteesta. Käymme matkoilla yleensä museossa, mutta eihän sitä kukaan auringonpaisteesta halua sisätiloihin mennä. 

Osa teoksista oli minun mielestäni huisin hienoja. 


Mutta ei minuunkaan nyt ihan kaikenlainen taide uppoa. Hmmm.... tuota ... siis mikähän tämäkin on. 


Suihkulähteestä löysin naisia viettämässä aurinkoista kesäpäivää. 


Nyt oli tämä puisto tutkittu. Istuin puiston penkille ja katsoin mihin jatkaisin matkaa. Kartassa näkyi toinen puisto, päätimme suunnata seuraavaksi sinne. Matka jatkuu seuraavassa numerossa.

T. Ape The Bloggaaja

P.S. Muita matkakertomuksia voit lukea klikkaamalla tästä.


2 kommenttia:

  1. Palatsin portti näyttää kyllä huisin hienolta, kiinnitän usein huomion yksityiskohtiin ja nythän se näyttää erityisen hienolta kun siellä istuskelee jokin ruskea ... :)

    VastaaPoista
  2. Hih, juu, tämä oli ainutlaatuinen tilaisuus nähdä palatsin portti kera apinan. -Ape

    VastaaPoista