sunnuntai 12. heinäkuuta 2015

Bratislava osa 16, ostoskeskus Eurovea ja terassi Tonavan rannassa


Haahuilimme ympäri Bratislavaa etsien vielä jotain mielenkiintoista nähtävää, sillä huomenna jättäisimme tämän kaupungin taaksemme ja suuntaisimme kohti Wieniä. 

Löysimme aivan vahingossa Eurovea ostoskeskuksen. 


Pihalta löytyi jonkinlaisia sirkustaiteilijoita ja minusta piti ottaa heidän kanssaan turistikuva. 


Ostoskeskuksessa oli tarjolla vaateliikkeitä, elokuvateatteri ja food court. 


Tutkimme hetken ostoskeskuksen tarjontaa. 


Kun menimme ostoskeskuksen toisesta päästä ulos, oli pihalla suuri aukio, suihkulähde ja hauskan näköinen patsas. Ostoskeskus jatkui aukion toisella puolella. 


Aukion laidalla on terasseja Tonavan rannalla. 


Sekä suuren suuri Milan Rastislav Štefánikin patsas. 


Istuskelin hetken Tonavan rannassa. Minä sain lainata äidin aurinkolaseja, jotka äiti oli ostanut heräteostoksena ostoskeskuksesta huikeaan viiden euron hintaan. 


Palasimme rannasta takaisin ostoskeskuksen aukiolle. Ai niin, mutta se hauskan näköinen patsas suihkulähteellä. Sitähän oli mentävä lähemmin katsomaan. 


Pihalla alkoi tulla huisin kuuma, joten päätimme käydä vielä katselemassa ostoskeskuksen tarjontaa. 

Ostoskeskuksen ylimmässä kerroksessa oli food court eli edullisia ruokapaikkoja. 


Ylimmästä kerroksesta löysin vielä lisää sirkustaiteilijoita. Eräs nainen käveli uhkarohkeasti naurua pitkin, eikä mitään suojaverkkoa näkynyt alla. 


Minua vähän hirvitti miten tuolle nuorallakävelijälle kävisi ja niin näytti erästä toistakin hieman jännittävän. 


Eräs mies katsoi naista anovan näköisenä ja pyysi häntä tulemaan pois narulta. 


Mutta ei hätää, ei se nainen mihinkään pudonnut, sinne se jäi seisoskelemaan kun minä jatkoin matkaa. 


Nyt oli tämä paikka nähty ja meidän oli aika palata hotellille. Huomenna lähtisimme kohti Wieniä, mutta emme tienneet vielä millä kulkuvälineellä. Matka jatkuu seuraavassa numerossa

T. Ape The Bloggaaja

P.S. Muita matkakertomuksia voit lukea klikkaamalla tästä.
2 kommenttia:

 1. Tunnustan taas, Ape, etten ihan kaikkia Bratislava-juttujasi ole Suomen sateisesta säästä huolimatta muka ehtinyt (?) lukea, mutta tuo otsikkosi ostoskeskuksesta innoitti katsomaan tämän. Ei niin, että olisin erityisen ostoskeskusfani, mutta yhdistelmä ostos ja Bratislava on jäänyt niin hyvin mieleeni, sillä kun me kävimme siellä junalla Budapestistä edestakaisin päiväretkellä vaan, niin meillekin jäi hetki "ylimääräistä" aikaa ennen junan lähtöä ja sitten eksyimme ostoksille, ehkä jopa tuohon ostoskeskukseen, ja siellä sattuivat Crocsit olemaan tuolloin erityisien edullisia ja yksi reippaan limenvihreä pari oli ehdottomasti sitä mieltä, että se tahtoo kanssamme Suomeen. Joten ostin sitten minäkin itselleni ensimmäiset ja toistaiseksi viimeiset Crocsit. Viimeiset siksi, että hyvin ne ovat kotona piha- ja puutarhakenkinä kestäneet jo monta vuotta.
  Myöhemmin investoin vielä kivan keltaiseen kukkaan niiden koristeeksi. Joskus matkamuistot osuvat kohdalleen, nuo kengät muistuttavat minua edelleen kaupungista!
  Tehdäänköhän Crocseja Sinun kokoasi ...? Ja jos, niin mikähän mahtaisi olla lempivärisi? Minun on tuo limenvihreä, siksi ostopäätös oli helppo tehdä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mitä? Et ole Pirkko ehtinyt? Oletko tehnyt liian pitkiä pyöräretkiä? Mitä tämä nyt tarkoittaa! No ei vaan, vitsi vitsi. Juu, joskus reissuista löytyy yllättävän hyviä heräteostoksia, mutta useimmiten päinvastoin. Meidän kodissa oleva kummallisin esine on pienoismalli kiinanmuurista, ainut vaan, että se ei näytä yhtään kiinanmuurilta vaan ihmeelliseltä möhkäleeltä. No esillä tämä hieno teos ei ole, vaan se on tungettu kaapin perukoille.

   Hmmm ... vai Crocsit, en nyt ihan tiedä onko kyseiset kengät ihan minun juttuni ja lempiväriä minulla ei ole, mutta pidän kyllä kaikista kirkkaista väreistä.

   Poista