lauantai 11. heinäkuuta 2015

Bratislava osa 15, Ulica Obchodnán tarjonta ja yllättävä patsas


Oli toiseksi viimeinen aamu Bratislavassa. Meillä ei ollut tälle päivälle mitään suunnitelmaa. Tai no suunnitelma taisi olla ottaa rennosti. Vilkaisin aamutuimaan karttaa, mutta en löytänyt mitään erityistä nähtävää. 

No aamukävelylle oli lähdettävä kuitenkin. Kävelimme katuja ilman päämäärää, matkalla minä näin pari tyyppiä, joiden kanssa kävin tekemässä tuttavuutta. 


Hetken kuluttua saavuimme kadulle Ulica Obchodná.Tällä kadulla oli jos jonkinlaista tarjontaa. Ensin löysin kasvisruokaravintolan. 


Tien toisella puolella oli ravintola liharuuan ystäville sekä pizzeria. 


Myös kauneushoitoloita löytyi tältä kadulta useampi. 


Ja katon rajassa irvisteli, joku kummallisen näköinen tyyppi. 


"Laaturuoka" paikkojakin oli tarjolla. 


Lopuksi löysin jännittävän pubin. KGB:n pubi, hmmm ... millaistahan kohtelua tuossa pubissa saa. Kun olimme tutustuneet kadun tarjontaan, kävelimme vanhankaupungin eräälle terassille aamukahville. Aurinko porotti mukavasti ja lämpötila oli noussut jo 35 asteeseen. 

Istumme terassilla kahvia nauttien ja katsoimme kuinka turistiryhmät kirmailivat edestakaisin. Me emme kirmailleet tänään mihinkään. 

Kahvituokion jälkeen oli aika jatkaa aamukävelyä. Kadulta Hviezdoslavovo námastien löysin yllättävän patsaan. Sehän oli suuri satusetä H.C. Andersen, joka on kirjoittanut mm. sadut Ruma ankanpoikanen ja Pieni merenneito. Mutta miksi ihmeessä H.C. Andersenin patsas seisoi keskellä Bratislavaa? Eikö tämän patsaan pitäisi olla Tanskassa? 


Myöhemmin minulle selvisi, että H.C. Andersen oli sanonut Bratislavan olevan kaunein kaupunki Euroopassa. Ehkä siinä syy, miksi Hansin patsas seisoskeli Bratislavan keskustassa. 

Tonavan rantaan päästyämme katselin sillan päällä olevaa ufoa, josta voi käydä katselemassa maisemia. Kävelimme siltaa pitkin nähtävyydelle ja mietimme hetken menisimmekö katsomaan maisemia. 


Lipun hinta olisi ollut aikuiselta 6,50 euroa, joten päätimme jättää maisemat katsomatta "yläilmoista". Matka jatkuu seuraavassa numerossa

T. Ape The Bloggaaja

P.S. Muita matkakertomuksia voit lukea klikkaamalla tästä.2 kommenttia:

  1. Malagassa käydessäni näin myös siellä HC Andersenin patsaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hans on tainut tehdä vaikutuksen Malagassakin. Mikähän tarina siihen liittyy ... hmmm ... -Ape :)

      Poista