keskiviikko 3. kesäkuuta 2015

Malta, osa 25, Hop on Hop off -bussi

Tänään oli vuorossa bussilla ajelua. Olimme sopineet edellisenä päivänä Raijan kanssa, että lähtisimme liikenteeseen heti aamutuimaan, ennen kuin suurimmat turistimassat olisivat liikenteessä. 

Minä tutkin aamulla Hop on Hop off -bussin esitettä ja mietin missä kaikissa paikoissa haluan käydä. 


Yhden päivän lippu maksoi aikuiselta 20 euroa, sellaisen äiti aikoi ostaa. Lasten lippu maksoi 12 euroa, mutta minusta ei aiottu maksaa mitään, sillä salamatkustan kaikkiin paikkoihin aina äidin käsilaukussa. 


Lipun hinnalla sai ajaa kaksi reittiä. T2 linja kiertelee Vallettan ympäristöä, lisäksi pääset käymään tällä bussilla Marsaxlokkin kalastajakylässä. Me jätimme tämän reitin kokonaan väliin, sillä kävimme katsomassa Vallettaa kävellen ja Maraxlokkin kalastajakylässä olimme jo käyneet aiemmin. 


Valitsimme bussin T1, joka oli pohjoinen reitti. 


Jos menet keskiviikkona ajelulle tällä bussilla, nämä reitit on yhdistetty. 


Kävimme syömässä hotellilla aamupalan. Lähtövalmiina uuteen päivään olimme jo kahdeksan aikaan, jolloin suuntasimme kohti Slieman satamaa. 

Kun pääsimme satamaan, yksi setä yritti myydä meille toista bussifirmaa, jolla voisimme kierrellä saarta, mutta me olimme jo valintamme tehneet, joten kaupat jäi tekemättä. Lisäksi hänen kiertoajelu maksoi enemmän kuin meidän valitsema bussi. 

Saavuimme oikean kojun luokse ja ostimme liput bussiin. Äiti kyseli lippujen myyjältä olisiko hänellä antaa vinkkejä missä kannattaa pysähtyä. Myyjä vinkkasi mm. Marsalokkin kalastajakylästä ja vanhasta pääkaupungista Mdinasta, mutta olimme jo käyneet kaikissa paikoissa, joista lipunmyyjä vinkkasi.  


Meillä ei ollut tänään suunnittelemissa kuin yksi pakollinen pysähdyspaikka, joka oli pääkaupunki Valletta. Äiti halusi käydä katsomassa Pyhän Johanneksen katedraalin, sillä hän oli nähnyt esitteessä hienon kuvan kirkon sisätiloista. 

Aurinko paistoi kirkkaalta taivaalta, eikä pilvenhattaraakaan näkynyt. Tänään oli loistava päivä istuskella bussin katolla ja katsella maisemia. 


Kun saavuimme Vallettaan puoli kymmenen aikaan aamulla, lämpötila oli jo huisit 33 astetta. 


Matka jatkui Vallettan pääkadulla katsellen, mitä tavaraa turisteille oli tarjolla. 


Lyhyen kävelymatkan jälkeen saavuimme Pyhän Johanneksen katedraalille. Seuraavassa osassa pääset katsomaan miltä Pyhän Johanneksen katedraalin sisätilat näyttävät.

T. Ape The Bloggaaja

P.S. Muita matkakertomuksia pääset lukemaan klikkaamalla tästä.


5 kommenttia:

 1. Eikös Ape ole nelivuotias? Eihän siitä olisi edes tarvinnut maksaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olin neljä vuotta, kun aloitin kirjoittamaan tätä blogia, nyt minä olen huisit viisi vuotta. ;) -Ape

   Poista
 2. Ja mikäs on Apen syntymäpäivä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Syntymäpäiväni on 17. syyskuuta :) -Ape

   Poista
  2. No niin, silloin olet jo kuusi vuotta!

   Poista