keskiviikko 13. toukokuuta 2015

Malta, osa 8, ensimmäinen aamu Sliemassa

Heräsin aamulla ennen seitsemää ja keitin huoneessa aamukahvit. Join kahvin parvekkeella ja kuuntelin kuinka linnut visersivät aamutuimaan. 


Hotellimme sijaitsi Slieman kaupungissa paikallisasutuksen keskellä. Ennen Maltan matkan varausta olin ajatellut, että haluan hotellin pääkaupungista Vallettasta, mutta loman jälkeen olin erittäin tyytyväinen, että hotelli sijaitsi Sliemassa.

Sliema on Maltan suurimpia kaupunkeja, matkaa pääkaupunkiin Vallettaan on noin 5 kilometriä. Sliemassa ei ole mitään kummoisia nähtävyyksiä, mutta kävelymatkan päässä hotellilta oli kauppoja, ravintoloita, pitkä rantakatu, kalliorantoja ja satama, josta lähti veneretkiä muille saarille. Satamasta oli näkymä myös Vallettaan. 

Aamupala alkoi kello seitsemän. Nyt oli aika mennä tutustumaan mitä hotelli tarjosi meille aamutuimaan.  

Hotellin aamupalalla oli laaja valikoima, mutta kovinkaan laadukkaaksi aamupalaa ei voi sanoa. Vihannekset ja hedelmät eivät olleet tuoreimmasta päästä ja tuntui, että samat vihannekset oli tarjolla koko viikon. Aamupalan ehdoton plussa oli makeat croissantit. Itse en yleensä syö makeaa aamupalaksi, mutta kun muut hotellin asukkaat kehuivat viikon aikana croissantteja, niin minäkin päätin maistaa niitä toiseksi viimeisenä aamuna ja kyllä, hyviä ne olivat. 
Aamupalalla olleet mehut eivät olleet tosiaankaan tuorepuristettuja vaan enemmänkin värjättyä vettä.


Aamupala ei siis ollut parhaasta päästä, mutta saimme kyllä vatsamme täyteen joka aamu. 

Aamiaisen jälkeen kävin katsomassa hotellin kattoterassia. Istuskelin hetken pusikossa ja nautin aamuauringosta. Taivas oli sininen eikä pilvenhattaraakaan näkynyt taivaalla. 


Kun oli viettänyt hetken aikaa katolla, lähdin tutustumaan hotellin ympäristöön. Noin 15 metrin matkan jälkeen tuli vastaa pieni kauppa. Valikoima ei ollut kummoinen, tästä kaupasta en ostanut mitään lomani aikana. 


Kadun kulmasta löytyi pubi. Emme tehneet tästäkään putiikista loman aikana ostoksia. 


Jatkoin matkaa kadun kulmasta vasemmalle. 


Lyhyen kävelymatkan päästä löytyi hedelmä- ja vihannes-auto. 


Kävin kysymässä myyjältä mansikoiden hintaa. Mansikkakausi oli juuri lopuillaan ja yli litra mansikoita maksoi vain 2,50 euroa. Voi kuinka herkullisilta mansikat näyttivät. 


Sanoimme myyjälle, että tulemme ostamaan mansikoita myöhemmin, sillä vatsamme oli täynnä aamupalasta. Lisäksi matkanjärjestäjän tämän päivän Vallettan kävelykierrokseen kuului lounas. 

Vihanneskojun kulmalta katselin alas johtavaa tietä, mutta nyt minulla ei ollut aikaa lähteä tutustumaan mitä rannassa oli. 


Aamu kului mukavasti katsellen hotellin ympäristöä. Ennen puolta päivää meidät tultiin hakemaan kierrokselle Vallettaan. 


Matka jatkuu Vallettan maisemissa seuraavassa numerossa.

T. Ape The Bloggaaja

P.S. Muita matkakertomuksia pääset lukemaan klikkaamalla tästä.5 kommenttia:

 1. Hei

  Malta kiinnostaa kovasti, olen myös ajatellut että hotelli saisi olla Vallettasta, joten miksi Sliema tuntuikin olevan sinulle/teille parempi vaihtoehto? Onko Vallettassa tasamaastoisia katuja ollenkaan vai onko kaikki ylös- alaspäin olevia?
  Matkaa suunnittelen myös toukokuulle.

  Terveisin,
  Paula

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Paula,

   Ajattelin itsekin esim. Vallettaa hotellin sijainniksi, mutta hotellit olivat Sliemaa kalliimpia. Majoituksen paikalla ei ollut niin suurta merkitystä minulle, koska tein paljon retkiä. Vallettan ydinkeskustassa pääkatu on tasamaastoinen, mutta jos haluaa kävellä meren tuntumaan niin mäet on jyrkkiä.

   Toivottavasti saat apua matkasuunnitelmiin blogistani.

   Terveisin Ape

   Poista
 2. Kiitos nopeasta vastauksestasi.
  Olenkin ymmärtänyt että Sliema olisi monipuolisempi ja helpompi tukikohtana jos matkustaisi helposti liikuteltavassa seurassa.
  Mietin nyt että tuntuisiko viikko pitkältä ajalta Vallettassa kun sitä voisi ihailla Sliemasta käsin, ehkäpä se tästä kirkastuu.
  Blogisi on hyväntuulinen ja rehellinen hotellikuvauksissakin.

  Hyvää matkaa seuraavalle tutkimusmatkallesi, toivottaa Paula.


  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Paula.

   Itse olin tyytyväinen Sliemaan, jälkeenpäin ajateltuna olin tyytyväinen, että hotelli ei ollut Vallettassa. Sliemasta tulee lähdettyä kuitenkin Vallettaan, mutta Vallettasta ei välttämättä Sliemaan. Mutta mäkistä maastoa Sliemassakin on. Ainakin minun hotelli oli rinteessä, mutta rannassa oli pitkä kävelykatu, terasseja ja ruokapaikkoja.

   Sliema on myös siitä mukava, että hotellit on paikallisten asutusten keskellä, joten supermarketteja on myös tarjolla.

   Poista
 3. Niin varmaan onkin, kallistun Sliemaan, kävelykatu on aina poikaa ja vesiteitse Vallettaan päiväkahville, opastettu kierros myös, niistä aina saa enemmän irti ja säästää aikaakin.
  Nyt olen valmiina kun Maltan matkojen myynti matkapaketteina avautuu, on sitten mitä odottaa koko rahan edestä.

  Paula

  VastaaPoista