maanantai 11. toukokuuta 2015

Malta, osa 5, vanha pääkaupunki Mdina

Lounaan jälkeen matkamme jatkui kävellen Maltan vanhaan pääkaupunkiin Mdinaan. 

Mdinassa ollessa sää muuttui kesäiseksi ja aurinkoa riitti koko viikoksi. Säätiedotus oli luvannut lämpötilaksi + 21-23 astetta lomani ajaksi, mutta lämpötila nousi viikon aikana joka päivä kolmenkymmenen asteen hujakoille, ehkä jopa korkeammallekin. 


Mutta nyt takaisin Mdinaan. 

Mdina on muurien sisällä oleva keskiaikainen kaupunki, joka sijaitsee Maltan saaren keskiosassa. Pääset kaupunkiin helposti esimerkiksi Hop on Hop off bussilla. 


Nyt on aika astua kaupungin muurien sisään pääportista. 


Mdina on kooltaan vain 250 - 300 metriä, joten kaupunkiin tutustuu melko nopeasti. Kaupungissa ei juurikaan liiku autoja, sillä kaupungin kaduilla saa ajaa vain kaupungin asukkaat, hälytysajoneuvot, hää- ja ruumisautot.  


Pääportin jälkeen saavuin kadulle nimeltä Triq Villegaignon, tämä katu johtaa läpi kaupungin näköalapaikalle. 


Kävimme ensin luonnonhistoriallisen museon pihalla katsomassa arkkitehtuuria, itse museoon emme menneet sisään. Rakennus on toiminut aikanaan suurmestari Vilhenan kesäasuntona, brittien aikana sairaalana ja tutkimuslaitoksena. Kun pihalla seisoo Maltan ristin keskellä, näkee kuinka rakennuksen portaat kaartuvat vasemmalle. Paikallisopas kertoi, että portaat on rakennettu kaartuvaksi puolustussyistä. Kun portaat ovat kaartuvat, ei vihollinen näe suoraan rakennukseen. 

Puolustusteknisistä syistä myös Mdinan kadut ovat kaartuvia. Opas kertoi kadun kaartuvan aina nuolen kantaman matkan jälkeen. 


Ostin Mdinasta postikortin, jonka lähetin äidin isälle, eli minun ukilleni. 


Matka jatkuu Mdinassa seuraavassa numerossa. Käyn apostoli Paavalin katedraalissa ja näköalapaikalla. Jutun lopussa käymme vielä katsomassa lasitaidetta. 

T. Ape The Bloggaaja

P.S. Muita matkakertomuksia pääset lukemaan klikkaamalla tästä.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti