sunnuntai 10. toukokuuta 2015

Malta, osa 4, lounas Rabatissa

Katakombien jälkeen jatkoimme matkaa kävellen lounaspaikkaan. Matkalla näin myymälän, jossa myytiin perinteisiä maltalaisia herkkuja. 


En tiennyt missä lounaspaikkamme sijaitsi, joten kyselin paikallisilta missä suunnassa ravintola sijaitsee. Ystävällinen mies näytti minulle suunnan. 


Lyhyen kävelymatkan jälkeen saavuimme ravintolaan. 


Kun astuimme sisään, meidät ohjattiin huoneeseen, joka oli tarkoitettu vain jäsenille. 


Äiti huomasi, että matkalla oli mukana nainen, joka oli yksin reissussa. Äiti kysyi häneltä, sopisiko, että istuisimme hänen kanssaan ravintolassa. No sehän sopi. 


Tutustuimme lounaan aikana uuteen tuttavuuteen. Hän oli Raija, hyvin huumorintajuinen ja eläinrakas ihminen. Kun minä tulin äidin kassista esiin, niin luulen, että Raija ihastui minuun ensi silmäyksellä. 

Alkuun saimme salaattia, jossa oli salaattia, parsaa, tomaattia, oliiveja, suolaista juustoa ja makkaraa. Äiti sai valita ruokajuomaksi, joko valkoviiniä tai punaviiniä. Minä join vain vettä, sillä olen vasta viiden vanha. 


Pääruuaksi vaihtoehtona oli kalaa tai lihaa, me otimme äidin kanssa perinteistä Maltalaista liharuokaa. 

Kuvassa oleva lihakääryle on nimeltään bragioli. 


Reseptejä tästä lihakääryleestä on varmasti monenlaisia. Mutta pääasiassa kääryle tehdään pihvilihasta ja kääryle sisältää jauhelihaa, pekonia, kananmunaa, persiljaa, korppujauhoja ja raastettua porkkanaa. Mausteena käytetään suolaa ja pippuria. 

Kääryle haudutetaan kastikkeessa, joka sisältää sipulia, valkosipulia, tomaattia, porkkanaa, laakerinlehtiä ja punaviiniä. 

Jälkiruuaksi saimme vielä kahvia ja jotain paikallista herkkua, minulle ei selvinnyt mitä se oli, mutta hyvältä se maistui. 


Lisäksi pöydässä oli tarjolla halvaa. Maistoin ensimmäistä kertaa kyseistä herkkua ja aika makealta se maistui. 


Lounaan jälkeen jatkoimme kävellen matkaa kohti Malta vanhaa pääkaupunkia Mdinaa. Matka jatkuu seuraavassa osassa.

T. Ape The Bloggaaja

P.S. Muita matkakertomuksia pääset lukemaan klikkaamalla tästä.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti