sunnuntai 24. toukokuuta 2015

Malta, osa 19, lounas ic-cimassa ja kaunis Xlendin lahti Gozolla

Sinisen ikkunan ihastelun jälkeen meille jäi vielä hetki aikaa, ennen kuin jatkoimme matkaa seuraavaan kohteeseen. No minä käytin tämän ajan hyödyksi ja kävin ostamassa jäätelön. 


Annos oli hieno, mutta jäätelö ei ollut mielestäni kovin hyvää. Mutta kun jäätelön sekoitti pohjalla olevaan jäämurskaan parani maku huomattavasti. Jäätelön syönnin jälkeen jatkoimme matkaa bussilla seuraavaan kohteeseen. 

En ollut ajatellut, että ohjelmassa oli seuraavaksi lounas. Vahinkoa ei kuitenkaan käynyt, sillä lounas ei ollut erityisen herkullinen. Maisema puolestaan, jossa ravintoa sijaitsi oli kaunis. 


Ravintolan nimi oli ic-cima ja se sijaitsee kolmen kilometrin päässä pääkaupungista Victoriasta Xlendin lahdessa (Xlendi Bay). Itse en voi suositella ravintolan ruokia, mutta näkymät ravintolan terassilta olivat upeita. 

Tripadvisorissa tämä ravintola on kuitenkin saanut hyvät arvostelut, joten saattaa olla, että parempaa ruokaa saa, kun ravintolaan menee itse ja tilaa ruuan listalta. Olen kokenut monesti matkoillani järjestetyillä retkillä syödessäni, että annokset eivät ole niin hyviä, kun ruoka tehdään isolle porukalle ja varmaan edulliseen hintaan. 


Alkuun saimme perussalaattia, johon sai hieman makua lisäämällä oliiviöljyä ja viinietikkaa. 


Olimme aiemmin saaneet valita pääruuan kahdesta vaihtoehdosta. Tarjolla oli joko kanaa tai kalaa. Matkanvetäjä Arja kertoi meille valintahetkellä, että kala olisi pakastekalaa. Tämä ei meinannut mennä minun jakeluun millään. Saariryhmä keskellä Välimerta ja ravintolassa tarjotaan pakastekalaa! 


Kanankoipi oli ihan hyvää, mutta kalan valinneet eivät olleet tyytyväisiä saamaansa ruokaan. Jälkiruuaksi tuli vielä jäätelöä, minulta se jäi syömättä. 


Mielestäni jäätelö maistui teolliselta ja esanssilta, mutta se saattaa myös johtua siitä, että olin syönyt alkupalaksi jo jäätelön Sinisellä ikkunalla. 

Mutta se siitä lounaasta, ravintolan terassi oli toinen juttu. Olimme syöneet lounaan sisätiloissa, mutta kun lounas oli syöty, ryntäsin ravintolan ulkoterassille. 

Meillä oli hetki omaa aikaa lounaan jälkeen, jonka minä päätin käyttää maisemien katseluun. Seurakseni terassille sain äidin ja muut suomalaiset, jotka oli mukana tällä retkellä. 
Kun istuimme terassilla, kansainvälinen opas Anna kävi vinkkaamassa, että rantaa pitkin voisi käydä kävelyllä Xlendissä, mutta meistä oli parempi idea katsella maisemia terassilta käsin. 


Xlendin lahti (Xlendi Bay) oli vuosia kalastajakylä, joka on muuttunut turistikohteeksi, tuoden lahden poukamaan hotelleja, ravintoloita ja baareja. 

Äiti otti jälkiruuaksi viiniä ja muut matkaajat muita aikuisten juomia. 


Nyt alkoi olla lomafiilis kohdilla. Aurinkoa, kauniita maisemia, juomaa ja mukavaa juttuseuraa. Terassilla olisi voinut istua pidempäänkin. 


Lounaan aikana ja terassilla istuessa, olimme huomanneet, että ihmiset kulkivat polkua (yllä olevassa kuvassa vasemmalla) pitkin lahden poukamaan. Lähtiessä matkanjohtajamme Arja kertoi meille, että polku oli aikanaan tehnyt nunnia varten. Heillä oli ollut yksityinen uimapaikka kallion suojassa. 

Matka jatkuu seuraavassa osassa Gozon saaren pääkaupunkiin Victoriaan. 

T. Ape The Bloggaaja

P.S. Muita matkakertomuksia pääset lukemaan klikkaamalla tästä.2 kommenttia:

  1. Ape sijottu Blogipolun katsotuimmaksi! Hyvä Ape! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Wow! Kiitos tiedosta, en ollut huomannut, että sivustolla on tuollainen suosituimmat kohta. -Ape

      Poista