perjantai 22. toukokuuta 2015

Malta, osa 16, lautalla Gozon saarelle

Tänään meillä oli vuorossa päiväretki Gozon saarelle, joka kuuluu Maltan saariryhmään. Gozon saari on Maltan saarta pienempi, vihreämpi ja eroaa tunnelmaltaan pääsaaresta. 

Minibussi tuli hakemaan meitä kello kahdeksan aikaan hotellilta.


Minä olin jotenkin ajatellut, että ajaisimme vain lyhyen matkan lauttasatamaan ja jatkaisimme matkaa vesiteitse. 


Mutta ei, bussi huristeli pitkin maita ja mantuja. 


Bussimatkaa kesti yli tunnin ennen kuin pääsimme lauttasatamaan. 


Hetken odottelun jälkeen tapasimme oppaamme Arjan. Hän kertoi meille, että ei ollut varsinainen opas vaan kielenkääntäjä, mutta kyllä hän minusta ihan oikealta oppaalta tuntui. 

Siirryimme Arjan kanssa jonon jatkeeksi, sillä muutama muukin oli menossa Gozolle. 


Meille oli ostettu laivaliput etukäteen, mutta jos haluat mennä omatoimisesti tällä lautalla Gozon saarelle, maksaa edestakainen matka alle viisi euroa. Tosin ensin pitää tietysti päästä tähän lauttasatamaan ja autosta pitää maksaa lisähinta.  

Satama, josta lautta lähtee on Cirkewwa Ferry Terminal ja laivayhtiön nimi on The Gozo Channel. Gozon saarelle pääsee kyllä muutenkin esim. Slieman satamasta turisteille suunnatulla risteilyllä. 


Jonotimme sisätiloissa jonkin aikaa laivaa pääsyä, ehkä 15 minuuttia. Se jälkeen pääsimme ulos odottamaan laivaan pääsyä. 


Kun pääsimme laivaan, oppaamme Arja sanoi, että jokainen voi viettää aikansa haluamallaan tavalla ja näkisimme Gozon terminaalin ulkopuolella. Tämä järjestely sopi minulle vallan mainiosti. 
Minä ryntäsin heti katsomaan kannelle maisemia. Autolautan sisätilat eivät olleet kummoiset, mutta ihan siistit. 


Mutta kuka nyt sisällä haluaisi olla, sillä ulkona paistoi aurinko. 


Noin 25 minuutin laivamatkan jälkeen Gozon saari alkoi näkymään horisontissa. Tiesitkö muuten, että Kreikkalaisen tarun mukaan Odysseus vietti tällä saarella seitsemän vuotta nymfi Kalypson vankina. 


Gozon saari on pieni, mutta nähtävyydet sijaitsevat eri puolilla saarta. Saareen kannattaa siis tutustua, joka vuokra-autolla, matkanjärjestäjän retkellä tai Gozon Hop on Hop off- bussilla. 


Saavuimme Mgarrin satamaan. Nyt oli aika lähteä tutustumana Gozon saareen. Luvassa oli mm. tutustuminen Ggantijan temppeliin, pääkaupunkiin Victoriaan ja Siniseen ikkunaan. Matka jatkuu seuraavassa osassa.

T. Ape The Bloggaaja

P.S. Muita matkakertomuksia pääset lukemaan klikkaamalla tästä.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti