keskiviikko 20. toukokuuta 2015

Malta, osa 15, hotellin allasalue, viinisuositukset ja hintoja

Aamupäivän aikana oli nähnyt hurjan paljon uusia juttuja Vallettassa. Kun saavuimme Slieman rantabulevardille, päätin käydä katsomassa mitä rannassa oleva hotellimme (Plevnan) allasalue näytti. 


Mukaani tuli äidin lisäksi Raija ja pariskunta meidän hotellista. Allasalue oli betoninen, siellä oli lapsille oma allas, jossa minä kävin uittamassa varpaita. 


Sekä aikuisille isompi allas, jossa äiti kävi uimassa lomamme viimeisenä päivänä.


Hiekkarantaa Sliemassa ei ollut tarjolla, vaan hotellin allasalueen vieressä näkyi kallioranta, jossa ihmiset olivat ottamassa aurinkoa. 


Haimme allasalueen baarista juomat ja istuimme hetken altaalla Raijan ja mukavan pariskunnan kanssa jutellen niitä ja näitä. 

Paikallisopas George oli vinkannut edellisenä päivänä hyvästä alkoholittomasta juomasta, jonka nimi oli Kinnie. Tämän päivän kaupunkikierroksella äiti kyseli viinisuosituksia niin paikalliselta oppaalta kuin suomalaiselta oppaalta. Kriteerit olivat hyvää ja halpaa.

Seuraavana viinisuositukset, jotka äiti sai oppailta. Paikallisoppaan valkoviini suositukset oli paremmuusjärjestyksessä.

1. Citadella
2. Classic Collection 
3. La Torre 
4. Caravaggio 

Suomalaiselta oppaalta äiti pyysi myös rose- ja punaviineistä suosituksia. 

1. Citadella, roseviini
2. Caravaggio, punaviini 

Lähdimme allasalueelta kauppaan ostoksille. Kaupassa äiti tutkaili viinejä. Edullisin viini tässä kaupassa oli 1,17 euroa. Pullotettuna tämä viini maksoi huikeat 1,80 euroa. Paikallisoppaan suosittelema viini maksoi kaupassa noin 3 euroa. Minä sain kaupasta paikallisoppaan suosittelemaa alkoholitonta juomaa, jonka nimi oli Kinnie. 


Nyt pitää heti sanoa, että en voi suositella tätä juomaa, otin pullosta muutaman hörpyn ja kokemus ei ollut mieleinen. Laitoin kuitenkin pullon jääkaappiin ja yritin maistaa juomaa uudestaan seuraavana päivänä, mutta tulos oli sama. Juoma jäi minulta juomatta ja jouduin kaatamaan tämän juoman viemäristä alas.

No nämä on makuasioita. Naapurihuoneessa asustava Raija piti tästä juomasta ja osti sitä jopa lisää loman aikana. 

Äiti osti itselleen kaupasta pari pulloa valkoviiniä ja oli tyytyväinen kun yksi pullo mahtui jääkaappiin. 


Onneksi uudella tuttavuudella Raijalla leikkasi hieman paremmin ja hän kertoi äidille, että jääkaappiin mahtuu enemmän juomaa, kun ottaa ritilän pois jääkaapista. No niin tietenkin! 


Ennen illallista kävin hotellin oleiluhuoneessa, jossa toimi wifi. Pitihän minun katsoa mitä sosiaalisessa mediassa tapahtui ja tietysti minun piti laittaa Instagrammiin lomapäivityksiä. 


Oli kyllä aika tuskallista kun wifi ei toiminut huoneessa ja hotellin aulassakin wifi toimi aika huonosti. Seuraavassa osassa matka jatkuu päiväretken merkeissä naapurisaarelle, joka nimi on Gozo. 

T. Ape The Bloggaaja


P.S. Muita matkakertomuksia pääset lukemaan klikkaamalla tästä.


1 kommentti:

  1. Mulla on sulle Liebster awards:
    http://www.rantapallo.fi/reisereise/2015/05/20/liebster-awards-ja-haaste/

    VastaaPoista