tiistai 19. toukokuuta 2015

Malta, osa 14, katukuvia ja The Malta Experience

Lounaan jälkeen jatkoimme kävelykierrosta Vallettassa. Kadut olivat hiljaisia ja autoja oli vähän liikenteessä. 


Katselin ihastuksissani hienoa arkkitehtuuria. 


Ja kauniita värikkäitä puisia parvekkeita. 


Pyykeistäkin piti ottaa kuva, sillä oppaamme kertoi, että Sliemassa, jossa hotellimme sijaitsi, oli kielletty pyykkien kuivattaminen näkyvillä. Vallettassa ei näyttänyt tällaista sääntöä olevan. 


Saavuimme kävelykierroksen viimeiseen kohteeseen, joka oli audiovisuaalinen esitys Maltasta. The Malta Experience on niitä kohteita, johon en olisi koskaan mennyt, jos olisin ollut omatoimisella kierroksella Vallettassa. 


Tämä audiovisuaalinen esitys kertoo Maltan 7000 vuotisesta historiasta ja antaa syvempää ymmärrystä Maltasta. Esityksen voi kuunnella 16 eri kielellä ja yllätys, yllätys, myös suomeksi. 


Sain esityksestä aimo annoksen tietoa Maltasta ja maan historiasta.


Esityksen jälkeen päiväretki Vallettassa oli ohi. Palasin vielä kaksi kertaa lomani aikana Vallettaan, mutta niistä käynneistä kerron myöhemmissä osissa. 
Seuraavassa osassa käymme Slieman rannassa hotellin allasalueella ja kaupassa ostoksilla. Luvassa on myös oppaiden viinisuositukset, kriteereillä hyvää ja halpaa.

T. Ape The Bloggaaja

P.S. Muita matkakertomuksia pääset lukemaan klikkaamalla tästä.

2 kommenttia:

 1. Täytyy tunnustaa Ape, että nyt olet ollut niin innoissasi pienestä Maltan saaresta, etten ole kaikkia juttujasi ehtinyt lukemaan.
  Mutta tämä piti katsoa, kun tuo Malta Experience kuullosti tutulta, muistelen, että siellä maan alla kävimme mekin. Ja sitten ihmettelimme kun palasimme kirkkaaseen auringonpaisteeseen, että eihän täällä näe mitään!
  Ja nuo suljetut parveke"laatikot" - tai laajennetut ikkunat, ne ovat kyllä tyypillistä Maltaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pirkko! Et ole ehtinyt lukemaan! Mitä tämä nyt on! ;) Maltan pienessä saariryhmässä on kyllä ihmeen paljon nähtävää. Muistan kun minulta kysyttiin ennen lomaa, että miten meinaan kuluttaa aikani niin pienessä paikassa. Joutoaikaa ei kyllä viikon lomalla paljon ollut. -Ape

   Poista