perjantai 15. toukokuuta 2015

Malta, osa 10, arkeologinen museo ja tietoja paikasta Hal Saflieni hypogeum


Vallettassa ensimmäinen nähtävyys, johon menimme oli arkeologinen museo. En olisi millään halunnut mennä museoon, sillä ulkona oli mitä parhain kesäkeli. Pari mielenkiintoista asiaa kuitenkin opin museossa.Älkää nyt ymmärtäkö väärin, olen kyllä kiinnostunut museoista, mutta arkeologinen museo ei kuulu suosikkeihini. Minusta aina tuntuu, että oli maa mikä tahansa kyseessä, arkeologiset museot näyttävät aina samalta.

No meitä matkaajia on moneen lähtöön. Jos sinä olet kiinnostunut tästä arkeologista museosta, seuraavasta kuvista löytyy lippujen hinnat ja tieto opastetusta kierroksesta.Kiinnostava asia, josta sain museossa kuulla oli paikka nimeltään The Hal Saflieni hypogeum. Tästä paikasta en ollut aiemmin kuullutkaan. The Hal Saflieni hypogeum on esihistoriallinen hautapaikka, joka löydettiin 1902. Paikka avattiin ensimmäisille vierailijoille 1908.

Paikka jouduttiin sulkemaan vuosiksi 1990- 2000, jottei arvokkaat punamultamaalaukset vaurioituisi. Kuin paikka avattiin uudelle, otettiin käyttöön uudet säännöt esihistoriallisen nähtävyyden suojelemiseksi.

Nähtävyys on avoinna vain 8 tuntia päivässä ja vierailijoita käydä enintään kymmenen tunnissa.

Sisäänpääsy tähän nähtävyyteen maksaa 30 euroa aikuiselta ja varaus on tehtävä ajoissa. Kun katsoin varaustilannetta toukokuun 15. päivä 2015 oli kesäkuun kaikki päivät jo varattu. Ensimmäinen vapaa aika löytyi heinäkuun alusta. 

Toinen kiinnostava asia oli Maltan Venus (The Venus of Malta). Tämän patsaan vartalo oli hyvin realistinen verrattuna muihin arkeologisiin naisfiguureihin.Paikallisopas George kyseli äidiltä, että onko museo mielenkiintoinen. Äiti katseli opasta silmät pyöreinä ja nyökkäili kohteliaasti. Äitiä ei kiinnostanut museo sen enempään kuin minuakaan.

Hei nyt ihan oikeasti! Joko tästä museosta pääsee ulos auringonpaisteeseen.Pääsimme vihdoin ulos museosta ja matka jatkui Vallettan pääkadulla kohti seuraavaa nähtävyyttä. Seuraavassa osassa käymme huisin hienossa paikassa, Suurmestareiden palatsissa.

T. Ape The Bloggaaja

P.S. Muita matkakertomuksia pääset lukemaan klikkaamalla tästä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti