torstai 7. toukokuuta 2015

Malta, osa 1, tietopaketti

Palasin tänään viikon reissulta Maltalta. Minulla on sinulle huisin monta juttua kerrottavana. Näin niin paljon uusia paikkoja ja nähtävyyksiä, että pienen apinan pää on ihan sekaisin. 

Kuvia matkalta kertyi yli tuhat, mutta valikoin niistä vain parhaimmat tarinoita kuvittamaan. 


Matkan ensimmäisessä osassa kerron tietoja valtiosta Malta ja seuraavassa osassa matkani alkaa. 

Maltan saaret sijaitsevat keskellä Välimerta. Lähimmät naapurit ovat Sisilia ja Tunisia. Sisiliaan Maltalta on matkaa 93 kilometriä ja Tunisiaan puolestaan 288 kilometriä. Saariryhmään kuuluu kolme asuttua saarta, Malta, Gozo ja Comino sekä pieniä asumattomia saaria, jotka ovat Cominitto, Filfla, kaksi Pyhän Paavalin saarta ja muutama luoto. 

Pääsaari Malta on kooltaan vain 14 x 27 kilometriä, mutta nähtävää saariryhmässä riittää. Nykyinen pääkaupunki on Valletta. Asukkaita pääkaupungissa noin 9000. Vanhan pääkaupungin nimi on Mdina, johon kävin myös tutustumassa. Valuuttana maassa toimii euro. Muuta hyödyllistä tietoa

* Maltalla on vasemmanpuoleinen liikenne 

* Pistorasiat ovat erilaiset kuin suomessa, joten adapteria tarvitaan

* Slieman ja Vallettan välillä liikennöi lautta, yhdensuuntainen lippu maksaa 1,50 € ja meno-paluulippu 2,80 €. 

* Linja-auton kertalippu maksaa 1,30 euroa ja on voimassa kaksi tuntia. Yhden päivä lippu maksaa 1,50 euroa ja seitsemän päivän lippu 7,50 euroa. 


Mutta mitä minä näin matkallani? No vaikka mitä! Näin kolme Maltan saarta, Maltan, Gozon ja Cominon. Kävin monessa eri kaupungissa, näin sinisen laguunin ja sinisen ikkunan sekä paljon huisin hienoja nähtävyyksiä. 

Lukumatka Maltalle alkaa seuraavassa osassa. Olethan valmiina lähtöön?

T. Ape The Bloggaaja

P.S. Muita matkakertomuksia pääset lukemaan klikkaamalla tästä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti