keskiviikko 15. huhtikuuta 2015

Viisi vinkkiä Tallinnaan ja kooste matkakertomuksista

Tallinna on tuttuakin tutumpi suurimmalle osalle suomalaisista. Tallinnaan mennään syömään, juomaan, kauneushoitoihin ja ostosreissuille. Juuri sinulla saattaa olla paljon vinkkejä, mitä kaikkea Tallinnassa voi tehdä ja nähdä, mutta tässä tulee minun vinkkini. 


1) Kaupungissa järjestetään ilmaisia kahden tunnin kävelykierroksia joka päivä. Opastus tapahtuu englanniksi ja kierros lähtee vanhan kaupungin turistitoimiston edestä kello 12. Tarkemmat tiedot löydät osoitteesta: http://www.traveller.ee/tour/tallinn-free-tour

2) Tallinnasta järjestetään myös maksullisia päiväretkiä esimerkiksi Lahemaan kansallispuistoon, Jurmalaan ja Riikaan. Tarjolla on myös kahden tunnin kummituskierroksia. Tähän viimeiseen tapahtumaan en kyllä uskaltaisi ottaa osaa. 

3) Monet Tallinnan vanhan kaupungin ravintolat ja baarit alkavat olla jo Helsingin hinnoissa. Tutustumalla etukäteen netistä ravintoloiden tarjontaan ja hintoihin löydät edullisempia vaihtoehtoja. 

4) Ravintola F-hoonesta sai hyvää ja edullista ruokaa. Paikka näytti tosin aika suositulta, joten pöytävaraus saattaa olla tarpeen. Löydän matkakertomuksista jutun tästä ravintolasta. 

5) Jos haluat tutustua Tallinnaan tarkemmin, voi Tallinn Card olla hyvä vaihtoehto. Tähän korttiin sisältyy vapaa pääsy museoihin ja julkiseen liikenteeseen sekä yksi valinnainen kiertoajelu. Tallinn Cardin nettisivuilta löytyy myös laskuri, jolla voi laskea kannattaako korttia hankkia. 

Toivottavasti löysit jotain uutta tietoa vinkeistäni seuraavaa tai ensimmäistä Tallinnan reissua varten. Matkakertomuksiin pääset alla olevista linkeistä. 

Tallinna osa 1, Linda Linella Tallinnaan

Tallinna osa 2, Tallink Express Hotel

Tallinna osa 3, sadepäivä hotellilla, keittolounas ja lettuja

Tallinna osa 4, aamukävely vanhassa kaupungissa

Tallinna osa 5, Viru-keskus

Tallinna osa 6, testissä Hop on Hop off -bussi

Tallinna osa 7, ravintola F-hoone

Tallinna osa 8, viimehetken kauneushoidot ja ostokset

Tallinna osa 9, katamaraanilla takaisin HelsinkiinToukokuussa 2015 blogiini on tulossa matkakertomuksia Maltalta. Seuraathan minua jo Facebookissa, jotta saa uusimmat juttuni uutisvirtaasi. 


T. Ape The Bloggaaja

P.S. Muita matkakertomuksia voit lukea klikkaamalla tästä.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti