perjantai 10. huhtikuuta 2015

Tallinna osa 6, testissä Hop on Hop off -bussi

Kun tulimme ulos Viru keskuksesta, näimme risteyksen toisella puolella kiertoajelubussin. Olimme aiemmin ajatelleet, että käymme kiertelemässä kaupunkia raitiovaunulla, mutta ratikat näyttivät liian täysiltä huviajeluun. 

Sää oli melko kylmä, joten Hop on Hop off -bussin testaaminen tuntui hyvältä ajatukselta.

Menimme bussin luokse norkoilemaan ja yritimme katsoa lukisiko jossain kiertoajelun hinta. Kuski tuli ulos bussista ja kysyi viroksi haluammeko tulla kierrokselle. Äiti kysyi englanniksi mitä ajelu maksaisi. Kuski puolestaan kysyi äidiltä, että puhuuko hän suomea. 


Hinta oli 19 euroa ja hinnalla sai ajaa kolme eri reittiä. Ajelu oli mielestäni kallis, mutta päätimme silti mennä kierrokselle. 


Bussissa istuskelu oli ihan mukavaa puuhaa kylmällä säällä. En kuitenkaan kutsuisi ajelua nimellä Hop on Hop off, sillä busseja kulkee sen verran harvakseltaan, ettei missään kohtaa huvittanut hypätä pois kyydistä. 

Suurin osa matkustajista istui bussissa koko kierroksen, jäämättä katselemaan sen tarkemmin yhtään nähtävyyttä. 

Opin kierroksella kuitenkin uusia asioita Tallinnasta, joista minulla ei ollut aiemmin tietoa. En ollut aiemmin tietoinen, että Tallinnasta löytyy ulkoilmamuseo ja eläintarha. En myöskään tiennyt, että Moskovan olympialaisten (1980) purjehduskisat järjestettiin Tallinnassa ja TV-torni rakennettiin Moskovan olympialaisia varten. Mielenkiintoinen tieto oli myös, että neuvostoaikaan TV-torniin päästäkseen piti esittää passi ja turisteja ei torniin pääsetty. 

Lisäksi näin kauniita omakotitaloja, metsäkalmiston TV-tornin lähellä ja mukavan näköisen Kalamajan kaupunginosan, joka näytti puutaloineen hyvin boheemilta. 

Mutta suosittelisinko tätä kierrosta sinulle? Suosittelun arvoinen Tallinnan Hop on Hop off bussi ei ole, mutta kylmällä ilmalla ja sateella bussiajelu on ihan hyvää ajankulua. 

Seuraavassa osassa käymme ravintolassa F-hoone. 

T. Ape The Bloggaaja 

P.S. Muita matkakertomuksia voit lukea klikkaamalla tästä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti