tiistai 7. huhtikuuta 2015

Tallinna osa 3, sadepäivä hotellilla, keittolounas ja lettuja

Ensimmäinen päivä Tallinnassa ei näyttänyt lupaavalta. Kylmä merituuli puhalsi, synkät pilvet varjostivat taivasta ja ulkona satoi vettä. 

Katselin ikkunasta ulos. Toisessa suunnassa näkyi jäänne Neuvostoliitosta, silta ja suuret betoniset portaat. 


Toisessa suunnassa näkyi puolestaan Tallinkin toimisto ja taustalla vanha kaupunki. 


Katselimme äidin kanssa säätiedotusta, sadetta oli luvassa koko päiväksi. Onneksi seuraava päivä näytti huomattavasti paremmalta. 

Äiti mietti, että nyt olisi hyvä hetki mennä kauneushoitoihin. Meidän hotellin vieressä oli Tallink Spa & Conference hotel, jossa on kylpylä ja kauneushoitola. 

Hotellimme asukkaat olisivat saaneet jonkinlaisen alennuksen kauneushoidosta, mutta hoitolan hinnat olivat aivan liian korkeat. Ranskalainen manikyyri 38 euroa ja pedikyyri 37 euroa. Hoidot olisivat olleet varmasti hyviä, mutta äiti ei ollut valmis maksamaan niin paljon. 

Päätimme ottaa tämän päivän rennosti ja lepäillä hotellilla, olihan meillä huomenna koko päivä aikaa kierrellä kaupunkia. 

Jotain piti kuitenkin syödä. Äiti katseli ulos ikkunasta ja mietti mihin menisimme syömään. Tuulessa ja tuiverruksessa ei huvittanut kävellä kauas. 

Ulos oli kuitenkin pakko lähteä, jotta saisimme ruokaa. Ei muuta kun ulkovaatteet päälle ja ulos. Tai ei sittenkään! Pelastus löytyi hotellin aulasta. 


Hotellin yhteydessä olevassa ExpessCafessa oli tarjolla edullinen keittolounas. Buffeepöydässä oli tarjolla kuutta eri keittoa.


Leipää ja tuorejuustoa. 


Ja kaiken kukkuraksi lettuja ja herkullisen makuista mansikkahilloa. 


Olin mielissäni keittolounaan edullisesta hinnasta (5 euroa). Tosin ruokajuomat ei kuulunut buffeeseen ja vesipullo maksoi törkeät 2,30 euroa. 

Lounaan jälkeen menimme takaisin huoneeseen. Minä katselin mitä teeveestä tulisi. Sieltähän näkyi yle1 ja yle2, no oli siellä muitakin kanavia tarjolla. 


Illalla kävimme hakemassa Sadamarketista vettä ja pientä naposteltavaa, muuten päivä kului lämpimässä hotellihuoneessa. Seuraavassa osassa käymme aamukävelyllä vanhassa kaupungissa. 

T. Ape The Bloggaaja

P.S. Muita matkakertomuksia voit lukea klikkaamalla tästä.
2 kommenttia:

  1. No ei kovin houkuttelevalta näytä sadesäällä. Keittolounas oli tosi edullinen ja siis vesipullo melkein puolet siitä! Erikoista hinnottelua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, ei ollut kiva keli, onneksi letut olivat hyviä. :)

      Poista