sunnuntai 5. huhtikuuta 2015

Tallinna osa 1, Linda Linella Tallinnaan

Kun varasimme matkan Tallinnaan, lupasi säätiedotus kaunista ilmaa. Matkasuunnitelmiin kuului opastettu kävelykierros kaupungilla ja päiväretki Lahemaan kansallispuistoon. 

No kaikki ei mene aina suunnitelmien mukaan. Ilma muuttui viileäksi ja sateiseksi, lisäksi äiti sairastui alkuviikosta, joten retki kansallispuistoon peruttiin.  

Mutta nyt matkan alkuun. Heräsimme aamulla ajoissa, aamupalaa emme uskaltaneet syödä, sillä emme tienneet kuinka kovasti katamaraani keikuttaisi meitä. Ensin hyppäsimme bussiin ja sitten junaan. Rautatieasemalle päästyämme oli vielä ratikkamatka edessä. Otimme rautatieaseman edestä raitiovaunun numero 2 ja huristelimme makasiiniterminaaliin, josta kyyti kohti Tallinnaan lähtisi. 


Linda Line oli aloittanut tämän vuoden liikennöinnin juuri sinä päivänä (2.4.2015) kun matkustimme. Miksikö valitsimme Linda Linen? No siksi että varaushetkellä saimme halvimmat reittiliput kyseiseltä yhtiöltä. 

Yksi katamaraani oli jo lähtenyt ennen kahdeksaa ja meidän lähtöaika oli 9:40, Tallinnassa laivan piti olla aikataulun mukaan klo 11:20.  

Terminaaliin oli ilmeisesti laitettu vasta aamulla lämmöt päälle, sillä siellä oli hurjan kylmä. 


Linda Line kuljettaa matkustajia Tallinnaan kahdella eri katamaraanilla. Tallinnaan matkustimme Merlinillä ja takaisin tulimme Karolinilla. 

En tiedä oliko laivassakin kylmä vai oliko terminaalin kylmyys saanut äidin syväjäähän, sillä äiti istui takki päällä ja hanskat kädessä koko matkan. 


Minä tutkin hieman mitä istuintaskussa oli. No siellä oli turvallisuusohjeet ja oksennuspussi, sepä mukavaa. 


Katamaraani ei onneksi keikuttanut pahasti, ainakaan silloin kun istui paikallaan. WC:ssä käydessä piti tosin hieman keskittyä kävelyyn, sillä silloin laivan keinuminen tuntui. Toiletissa käynti ei muuten ollut mikään miellyttävä elämys. 

Kaikki tietävät mitä Virosta tuodaan tuliaisina Suomeen, mutta mitä Viroon viedään? Pölynimureita? Ja sitä samaa mitä Suomeenkin tuodaan? No ehkä tämä oli yksittäistapaus. Saavuimme satamaan kaksikymmentä minuuttia myöhässä. 


Rannassa odotti pitkä rivi takseja, mutta meidän hotelli oli niin lähellä satamaa, että kävelimme hotellille. No se oli yksi kriteeri hotellin valintaan, hotellin piti olla paikassa, mistä oli kävelymatka niin satamaan kuin kaupunkiin. Takseja äiti ei halua Tallinnassa käyttää. En tiedä onko Tallinnan taksit muuttaneet yhtään toimintatapaa, mutta äidille on vanhastaan piirtynyt muistiin, että turisti maksaa aina ylihintaa taksimatkoistaan Tallinnassa.

Seuraavassa osassa tutustumme majapaikkaamme Tallinnassa.


T. Ape The Bloggaaja

P.S. Muita matkakertomuksia voit lukea klikkaamalla tästä.1 kommentti:

  1. Tallinnassa viralliset taksit ovat halpoja; Tallink Taksot ja Tulika Taksot, joita kuvassa näkyy.

    VastaaPoista