lauantai 25. huhtikuuta 2015

Ape WeeGeessä, osa 3, matkailija Helinä Rautavaaran museo

Lelumuseon jälkeen oli aika siirtyä Helinä Rautavaaran museoon.  


Mutta kuka tämä Helinä on? Hän oli mm. maailmanmatkaaja, keräilijä, toimittaja, ja tutkimusmatkailija. Helinä teki elämäntyönsä eri kulttuurien ja uskontojen dokumentoijana. 


Kuva Helinä Rautavaaran museon sivuilta.

Helinä syntyi vuonna 1928 Helsingissä. Neljäkymmentäluvulla hän teki kesätöitä eri puolella Suomea ja Tukholmassa. Viisikymmentäluvulla hän teki tutkimusmatkoja Pohjois-Afrikassa, Lähi-idässä ja Etelä-Aasiassa sekä opiskeli Yhdysvalloissa. 

Kuusikymmentäluvulla Helinä teki mm. pyörämatkan Meksikosta Chileen sekä tutkimusmatkan Brasiliaan. Vuosina 1980 - 1997 hän matkusti mm. Intiaan, Nepaliin, Singaporeen, Malesiaan, Indonesiaan, Ghanaan, Nigeriaan, Egyptiin, Sri Lankaan, Jemeniin ja Haitille. Aika huisia minun mielestäni. 

Museossa oli hämärä valaistus ja mielenkiintoisia esineitä Afrikasta, Aasiasta, Amerikasta ja Euroopasta. 


Löysin museosta myös pöydän, jossa oli lappu, missä luki: "Saa koskea!" Tämäpä yllättävää, kun museossa ei saa yleensä koskea mihinkään. 


Museosta löytyi jännittäviä esineitä ympäri maailmaa. 


Välillä ehkä jopa liian jännittäviä pienelle apinalle. 


Seuraavissa esineissä oli jotain tuttua. Esineet olivat Meksikosta, siksi ne näyttivät niin tutuilta. Näin Meksikon matkallani paljon näitä koriste-esineitä, tosin seuraavan kuvan esineet ovat hieman eri vuosikymmeneltä.  


Istuin hetken museossa ja mietin, että kylläpä Helinä on ollut rohkea nainen matkatessaan maailmalla. 


Seuraavassa postauksessa kerron yllätyspaketista, jonka olen voittanut Streat Helsingin instagram-kilpailusta. En vielä itsekään tiedä mitä paketti sisältää, mutta käyn hakemassa paketin tänään Helsingistä. Onkohan paketissa ehkä banaani? No se selviää seuraavassa postauksessa

T. Ape The Bloggaaja

P.S. Matkakertomuksia voit lukea klikkaamalla tästä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti