torstai 23. huhtikuuta 2015

Ape WeeGeessä, osa 1, kolme museota viidestä

Äiti halusi mennä käymään näyttelykeskus WeeGeessä. Minä en ensin innostunut museoista, mutta kun kuulin pääseväni lelumuseoon, mielenkiintoni heräsi samantien. 


WeeGee sijaitsee Espoon Tapiolassa vanhassa painotalossa. Näyttelykeskuksessa on viisi eri museota, EMMA - Espoon modernin taiteen museo, Espoon kaupunginmuseo KAMU, Helinä Rautavaaran museo, Suomen Lelumuseo Hevosenkenkä ja Suomen Kellomuseo.


EMMA:ssa on juuri nyt pop-taidetta ja designia esittelevä näyttely nimeltään Pop Art Design. Näyttelystä ei saanut ottaa valokuvia.

Saastamoisen säätiön kokoelmanäyttelystä löysin hienon teoksen. Minusta teos näytti kolikkopussilta, joka oli täynnä timantteja, mutta teoksen nimi olikin "Luola saaren rannalla". 


Löysin EMMA:sta myös pieniä tipusia.


Paras "taideteos" mielestäni oli fatboy säkkituolit missä kävin köllöttelemässä kun minua kävi hieman uuvuttamaan. 


Seuraavana oli vuorossa kellomuseo. Museo oli melko pieni, eikä mielestäni kovinkaan mielenkiintoinen. Yhden hienon kellon löysin näyttelystä. 


WeeGeen pihalla näin ufon. Olikohan avaruusoliot tulleet myös näyttelyyn?


Kolmantena oli vuorossa Espoon kaupunginmuseo, joka oli melko pieni. Tässä museossa katselin lähinnä vanhoja pakkauksia. Äiti kertoi, että maitotölkki oli ollut vuosikausia samannäköinen. Äiti oli juonut lapsena juuri tuollaisesta purkista maitoa, missä on sininen lehmä. 


Lähtiessä kaupunginmuseosta kävin vielä paijaamassa hieman mammuttia. 


Seuraavassa postauksessa pääset mukanani lelumuseoon. Äiti löysi museosta lelun omasta lapsuudestaan. Ai mikäkö se oli? No se selviää seuraavassa jutussa

T. Ape The Bloggaaja

P.S. Matkakertomuksia voit lukea klikkaamalla tästä.


8 kommenttia:

 1. Miten te kaikki, bloggaajakolleegat, juuri nyt osutte meidän kotikulmillemmeEtelä-Espooseen!
  Popot pogoillen -blogi oli juuri Haikaranpesässä ja nyt Sinä WeeGeellä. Pop-näyttely on meiltä vielä käymättä, sääli, ettei siellä saanut kuvata!
  Ufoon pääsee myös sisälle, ainakin kesällä, kävimme siellä sinä kesänä kun se tuli tuonne, olisiko siitä nyt sitten jo kaksikin kesää kulunut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo oli vähän harmi, ettei Pop-näyttelyssä saanut kuvata. Ai, sinä kävit oikein vierailulla avaruusolioiden luona, minulle jäi vähän epäselväksi tuon Ufon tarkoitus, pitää varmaan tutkia netistä mistä on kysymys.

   Poista
 2. No niinpä justiinsa! Popot olivat silloin vaihteeksi pogoilemassa Tampereen suuntaan, ja Kymenlaaksosta tie sinne voi käydä vaikka Espoon kautta.... Harmi, ettei seniltainen bussisukkulointi mahdollistanut museokierrosta. Kiitos, Ape, että veit popot sinne edes ruudulla. Eikö sattuisi vielä kenkämuseota kenenkään tietoon? Popot pogoilisivat mielellään sellaiseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että kävit kanssani museossa, seuraavaksi menen lelumuseoon ja sitten maailmanmatkaaja Helinä Rautavaaran museoon. Hmm ... kenkämuseo http://vapriikki.fi/nayttelyt/kenkamuseo/

   Poista
 3. Hei taas Ape - piti palata vielä kertomaan, että mekin pääsimme lopulta tuohon Pop Art Design -näyttelyyn, myös liimaamaan karkkeja seinään ja ihastelemaan jänis-aiheisia tavaroita museokaupassa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehdinkin jo lukea postauksesi, ennen kuin huomasin tämän kommentin. Mitä?! Minä en päässyt liimaamaan mitään karkkeja! Ja kaupassakin jäi käymättä! Oli kyllä hieno jänis. :)

   Poista
 4. Taisivat laittaa karkit piiloon kun kävelit ohi, kun ajattelivat, että et Sinä niitä kuitenkaan liimaisi vaan laittaisit suuhusi :-)
  Minä muuten pääsenkin ensi viikolla Fazerille syömään karkkia - olivat töissä keksineet järjestää tiimitapahtuman melko makeassa paikassa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, oikein arvasit Pirkko. Karkit kuuluu mielestäni suuhun, ei seinälle ja vielä Fazerille! Onko tämä nyt reilua? Ei minun mielestäni. No vitsi, vitsi, kiva että pääset Fazerille. :D

   Poista