tiistai 28. huhtikuuta 2015

Ape Kiasmassa Robert Mapplethorpen näyttelyssä

Kävin lauantaina äidin kanssa Kiasmassa Robert Mapplethorpen näyttelyssä. Nyt täytyy heti alkuun sanoa, että tämä näyttely ei ole oikein sopiva lapsille. 

Muutaman lapsen kyllä näin näyttelyssä. Eräs nuori neiti katseli aluksi teosta hieman hämmentyneenä, kun hän ymmärsi mitä katseli, huusi tyttö "Hyi ällöä!"


Tämä näyttely on Kiasmassa 13.9.2015 asti, jos haluat käydä katsomassa teoksia. 


Seuraavassa kuvassa on taiteilija itse, Robert Mapplethorpe.


Robert Mapplethorpe syntyi vuonna 1946 New Yorkissa. Hän aloitti vuonna 1963 mainossuunnittelun opinnot ja keskittyi myöhemmin opinnoissaan kuvataiteeseen. Vuonna 1968 hän teki kollaaseja ja installaatioita, joiden aiheet liittyivät katollisuuteen ja mustaan magiaan. 

Seitsemänkymmentäluvulla Robert otti ensimmäiset Polaroid-kuvat, piti ensimmäisen yksityisnäyttelyn ja keskittyi studiokuvaukseen. Kahdeksankymmentäluvulla hän otti lukuisia muotokuvia kehonrakentaja Lisa Lyonista, suunnitteli rajatun erän desing-pöytiä ja rakensi kankaalle painetuista valokuvista moniosaisia teoksia.

Näyttelyn seinällä oli motto, jonka voin allekirjoittaa. 


Löysin näyttelyn kuvista Arskan, kuva oli vuodelta 1976.


Robert Mapplethorpe menehtyi vuonna 1989 aids-komplikaatioihin 42-vuotiaana. 


Lopuksi äiti halusi ottaa kuvan minusta ja Richard Gerestä.


Minä pidin tästä valokuvanäyttelystä, mutta nyt on aika siirtyä museoista kohti uusia seikkailuja. 

Seuraava matkani suuntautuu Maltalle. Pääset blogissani lukumatkalle Maltalle toukokuun puolivälistä lähtien. Seuraathan minua jo Facebookissa, jotta saat uusimmat jutut uutisvirtaasi. 

T. Ape The Bloggaaja

P.S. Muita matkakertomuksia pääset lukemaan klikkaamalla tästä.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti