tiistai 24. maaliskuuta 2015

Yllätyshetkiä maailmalla, näitä en odottanut näkeväni!

Ensimmäinen yllätyshetki tapahtui Israelissa. Äiti avasi aamulla parvekkeen oven, jotta huoneeseen tulisi raitista ilmaan. Kello oli vasta kuusi, joten äiti veti verhon oven eteen ja palasi sänkyyn lepäilemään. 

Kun äiti lepäili sängyssä kuului jostain mau. Hän epäili korviaan, eikä välittänyt äänestä. Hetken päästä kuului uudestaan mau, aivan kun kissa maukuisi. 

Kissa? Eihän se voisi olla kissa. Huone oli viidennessä kerroksessa. 

Kun kolmannen kerran kuului mau, oli äidin pakko nousta jo sängystä ja tarkistaa tilanne. Hän meni parvekkeen oven luokse ja veti verhon oven edestä pois. Äiti hieman hätkähti, sillä totta tosiaan, verhon takana istui kissa. 

Kissa yritti tulla sisään, mutta äidistä se ei ollut hyvä idea. 


Äiti katseli hetken uutta ystävää ja mietti uskaltaisiko silittää kissaa. 

Kissa näytti hallitsevan taidon, "kuinka pelokasta ihmistä lähestytään". Hän hankasi päätään tuoliin ja näytti eri söpöltä. 


Tämä teki äitiin vaikutuksen ja hän päätti silittää kissaa. Äidin hoivavietti heräsi. Kissanhan oli saatava jotain syötävää. 

Äiti jutteli kissalle ja sanoi, minulla ei ole sinulle mitään tarjottavaa, kunnes äiti muisti, että hotelli oli tuonut hänelle kahvimaitoa jääkaappiin. 

Äiti haki kissalle maitoa ja kaatoi sen lautaselle. Kissa litki maidon hyvillä mielin ja kun maito oli juotu, kissa hyppäsi syliin silitettäväksi. 


Äiti sai kissasta kaverin koko loman ajaksi. Voit vain arvata, että ostiko äiti kauppareissuilla myös ruokaa kissalle. 

Toinen yllätyshetki tapahtui Soulissa. 

Hotellihuoneen kylpyhuoneesta löytyi wc-pönttö, jossa oli kaikenlaisia toimintoja, mm. pesua, kuivatusta ja istuinrenkaan lämmitystä. 


Kolmas yllätyshetki sijoittuu myös toilettiin. Olimme Alankomaiden Schipholin lentokentällä ja menimme käymään wc:ssä. 

Naistenhuoneessa oli lasiseinä, josta avautui hieno näkymä lentokentälle. Mitäkö minä tein naistenhuoneessa? Olen vasta viisi vuotta, joten käyn äidin kanssa naisten puolella toiletissa. 


Neljäs yllätyshetki tapahtui lennolla Helsingistä Souliin. 

Ystävällinen lentoemäntä tuli kysymään halusinko mennä ohjaamoon! No tottakai minä halusin, äiti ei tosin päässyt mukaan, sillä ihmismatkustajia ei oteta lennon aikana ohjaamoon. Minua ei koettu turvallisuusriskiksi. 


Viides yllätyshetki tapahtui jouluna Kap Verdellä. Äiti ja reissulasse lähtivät aamusta hotellin rannalle. Kamerat jätettiin huoneeseen, sillä rannalla olisi tuskin mitään kuvattavaa. 

Voi kuinka väärässä äiti oli, rannalla oli todellakin kuvattavaa. Kun äiti ja reissulasse olivat olleet hetken rannalla, viereiselle rannalle alkoi tulemaan kaiken ikäisiä lapsia tonttulakit päässä. 


Hetken päästä alkoi kuulumaan musiikkia ja esiintymislavalla alkoi tapahtumaan. 


Kun joulupukki tuli rannalle, silloin oli jo pakko hakea kamera huoneesta. Joulupukki kyseli äidiltä, että onko hän ollut kiltti. Äiti sanoi, että kyllä hän on ollut kiltti, mutta joulupukki sanoi tarkistavansa asian vielä iPadistään. 


Kuudes yllätyshetki tapahtui Cancunin hotellin uima-altaan ravintolassa. Äiti otti servetin telineestä ja hämmästyi suuresti, no ehkä hän myös vähän säikähti. Telineen sisällä asusti supersankareita. 


Minusta tämä yllätys oli huisin hauska, sain seuraa telineestä tulleista kavereista.

T. Ape The Bloggaaja

P.S. Muita matkakertomuksia voit lukea klikkaamalla tästä.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti