maanantai 2. maaliskuuta 2015

Vinkkejä Meksikon matkalle!

Äiti on viettänyt Meksikon Playa del Carmenissa vuonna 2010 kolme viikkoa ja minä kävin äidin kanssa Meksikossa tammi-helmikuussa 2015. 

Ensimmäisellä viikolla näimme kaupungit Tulum, Chetumal, Campeche ja Valladolid. Seuraavalla viikolla vietimme aikaa Cancunissa ja kävimme päiväretkellä Isla Mujereksella. 


Tässä muutama vinkki sinulle, jos suunnittelet matkaa Meksikoon tai olet jo varannut matkan. 

1) Älä juo vesijohtovettä, myös hampaat on hyvä pestä pullovedellä

2) Hyviä tuliaisia on pullotettu vanilja ja tuliset maustekastikkeet. Riippumatto olisi myös kiva tuominen, jos se ei painaisi niin paljon.

3) Hyttyset saattavat häiritä aamun aikaisina tunteina tai iltamyöhään. Meksikosta saa luonnonmukaista hyönteismyrkkyä, joka tuoksuu sitruunalta. 

4) Jos poltat ihosi auringossa, hae apteekista Aloe Vera -voidetta. 

5) WC-paperia ei saa laittaa WC-pönttöön, jotta viemärit eivät tukkeutuisi. 

6) Meksikossa on mahdollisuus tehdä paljon erilaisia retkiä. Retket ovat tosin aika kalliita. Paikallisilta matkanjärjestäjiltä saa retket edullisempaan hintaa ja halvinta on tietysti tehdä retket itse esimerkiksi bussilla. 

7) Cancunin lentokentällä on paljon ruokapaikkoja ja ostosmahdollisuuksia. Viimeiset pesot voit siis käyttää lentokentällä. 

8) Tipin antaminen kuuluu Meksikolaiseen kulttuuriin, tipit eivät kuitenkaan tarvitse olla suuria. Itse annoin hotellin laukunkantajalle 10 pesoa. Siivoojalle viikosta 140 pesoa, jaoin summan useammalle päivälle. Hotellin tarjoilijalle 20 pesoa kertasummana per päivä. (vuonna 2015)

Ravintolassa palveluraha saattaa sisältyä jo suoraan laskuun, jos ei sisälly, niin pieni tippi on hyvä jättää, mikäli palvelu oli hyvää. 

9) Hotellin aamiaisella saatetaan tarjota vihreää juomaan nimeltään "Jugo Verde". Mehu lisää aineenvaihduntaa ja maistuu hyvältä, riippuu tietysti siitä, mitä mehuun on laitettua. Paras sekoitus oli mielestäni mehu, jossa oli paikallista pinaattia (Chaya), selleriä ja appelsiiniä. 

10) Jos et ole bilettäjä-ihmisiä, älä mene Cancuniin amerikkalaisten opiskelijoiden Spring Breakin aikaan. 

11) Campeche oli kaunein kaupunki, jonka olen Meksikossa nähnyt.


12) Sitten seuraa tärkeä vinkki. Tortillat eivät ole sellaisia suuria, mitä olemme Suomessa tottuneet syömään. Meksikossa tortillat ovat ihmisen kämmenen kokoisia ja hyvä tortillan syöjä pitää tortillasta kiinni kahdella sormella syödessään tortillaa. 

13) Cancunista kannattaa tehdä lauttamatka Isla Mujerekselle. Saarella voi vuokrata golfauton, jolla voi huristella saaren ympäri. 

14) Cancunin hotellialue on tehty turisteille ja todellista Meksikoa siellä ei näe. Jos haluat nähdä todellista Meksikoa, Merida on kuulemani mukaan hyvä retkikohde, tosin itse en ole Meridassa käynyt.

15) Cancunin hotellialueella on helppo kulkea bussilla. Bussimaksu yhdeltä hengeltä oli 10,50 pesoa (vuonna 2015). Sopiva raha on hyvä varata bussia varten, sillä kuskilla ei ole paljon vaihtorahoja. 


16) Jos harrastat sukeltamista, Cancunin edustalta löytyy hieno merenalainen patsaspuisto. Patsaita on yli 400 ja ne seisovat merenpohjassa silmät kiinni hiljaisuuden vallitessa. Patsaspuiston nimi on "The Silent Evolution." 

Toivottavasti vinkeistä oli sinulle hyötyä! 

Seuraavissa postauksissa luvassa matkakertomuksia Cancunista

T. Ape The Bloggaaja

P.S. Matkakertomuksia Meksikosta ja muista maista voit lukea klikkaamalla tästä.


1 kommentti: