perjantai 27. maaliskuuta 2015

Vinkkejä kaupunkiin New York

New Yorkissa on niin paljon nähtävää, että vinkkejä voisi kirjoittaa vaikka sata. 


Voit käydä urheilutapahtumissa katsomassa esimerkiksi New York Rangersin jääkiekko-ottelua tai New York Knicksin koripallo-ottelua.

Kaikki New Yorkiin matkaajat tietävät perusnähtävyydet, Central Parkin, vapaudenpatsaan ja Empire State Building, josta avautuu hienot näkymät kaupunkiin. Vaihtoehtoinen paikka katsella maisemia on Top of the Rock, joka sijaitsee Rockefeller Plazan 70:ssä kerroksessa.

New York on myös shoppailijan paratiisi. Tarjolla on merkkituotteita, mutta myös paljon edullisia kauppoja. Voit matkustaa bussilla pieneen Woodburyn kaupunkiin, jossa sijaitsee outlet-ostosalue yli 220 kaupan kera. 

Vaihtoehtoisesti voi mennä ostoksille New Yorkissa sijaitsevaan outlettiin, jonka nimi on Century21. Itse valitsisin tämän vaihtoehdon, mutta himoshoppailijahan voi käydä molemmissa paikoissa. 

Outletista Centyry21 voit ostaa vaikka merkkiaurikolasit hintaa 20 dollaria. Jos löydät mieleiset aurinkolasit, niin niitähän voi ostaa kahdet, sillä aurinkolasit tuppaa häviämään reissussa. Nyt puhuu kokemuksen syvä rintaääni. 

Voit käydä myös opastetulla kierroksella kaupungissa, vaihtoehtoja on lukuisia, mm. kierros Central Parkin elokuvien tapahtumapaikoilla, Sex and the City Hotspots -kierros ja arkkitehtuuria tutkiskeleva kävelykierros.

Tarjolla on myös illallisristeilyjä, konsertteja ja yöelämää. Listaa voisi jatkaa loputtomiin, mutta nyt seuraa minun seitsemän vinkkiä.

1) Broadway-musikaalit on elämys. Lippuja voi ostaa esityksiin etukäteen netistä. 

Suosituimpiin esityksiin kannattaa varata liput ajoissa, tosin suosituimmista esityksistä voi joutua maksamaan 160 euroa. 

Jos sinulla ei ole mielessä tiettyä musikaalia, johon haluat mennä, voit ostaa lipun samana päivänä TKTS:n lippukojusta. Näin saat lipun puoleen hintaan. Edullisimpiin näytöksiin liput maksavat vähän päälle 100 euroa, jolloin lipun voi saada samana päivänä 50 - 60 euron hintaan.  


TKTS:n lippukoju löytyy Times Squarelta, varaudu kuitenkin jonottamaan. Jonossa ollessa voit katsella taulua, jossa kerrotaan mihin näytöksiin lippuja on tarjolla ja paljonko alennus on.  Suurin osa näytöksistä myydään puoleen hintaan. 


2) New Yorkista löytyy ruokapaikkoja joka lähtöön. Jos mielesi tekee hampurilaista, älä suuntaa McDonalsiin, paremman makuisia hampurilaisia saat paikasta Shake Shack.   

3) New Yorkin suurin lelukauppa on FAO Schwarz. Lapsia sinulla ei tarvitse olla matkassa mukana mennäksesi lelukauppaan. Jokaisessa aikuisessa asuu pieni lapsi, tässä lelukaupassa viihtyy aikuinenkin. 


Lelukaupan sisältä löytyy myös suuri karkkikauppa sekä lattiapieno, jollaista Tom Hanks soitti elokuvassa Big.  


4) Minne museoon kannattaa mennä? Museoiden ystävät voivat valita useamman museon. 

Kuuluisimpia ovat luonnontieteellinen museo American Museum of Natural History, New Yorkin isoin taidemuseo Metropolitan Museum of Art, Guggenheim-museo ja modernin taiteen museo MoMa, josta löytyy mm. Picasson kubistinen teos Avignonin naiset. 


Jos et ole kiinnostunut tällaisista museoista, voit vaihtoehtoisesti valita jonkin viihteellisen museon esimerkiksi Madame Tussaudsin vahakabinetin tai Ripley’s Believe It or Not -museon. 


5) Time Square. Tästä paikasta tuskin tarvitsisi edes vinkata, sillä tänne luultavasti suuntaa jokainen matkaaja, joka on ensimmäistä kertaa New Yorkissa käymässä.


Mutta mitä kaikkea Times Squaren ympäriltä löytyy? 

Kauppoja jos jonkinlaisia, mm. Disney-kauppa, vaatekauppoja, Forrest Gumpin kauppa, lelukauppa, jonka sisällä on lapsille suunnattu maailmanpyörä sekä suuret Hersey's ja M&M karkkikaupat.  

Times Squarelta löydät myös ruokapaikkoja, Starbucks-kahviloita ja Hard Rock-cafen. 6) Pastramileipä on legendaarinen Newyorkilainen välipala. Pastrami on kylmäsavustettua häränrintaa. Mausteeksi leipään laitetaan sinappia, mutta jos ei ole sinapin ystävä on makuelämys hieman kuiva ehkä jopa pettymys. Leipää voisi tuunata vaikka majoneesilla tai smetanalla.  


Vaikka leipä olisi pettymys, saattaa pastramileipiä tarjoava ravintola olla elämys. 

New Yorkista löytyy ravintoloita, joihin astuessaan tuntuu astuvan vuosikymmeniä taaksepäin. 7) Hop On Hop Off -bussi on hyvä tapa katsella kaupunkia. Palvelun tarjoajia on ainakin kaksi ja lippuja voit ostaa esim. Times Squarelta tai netistä jo ennen matkaa. Hop On Hop Off -bussissa paikka kannattaa valita takaosasta, jolloin valokuvien ottaminen on helpompaa. New Yorkin maisemiin voi tutustua myös helikopterista käsin, jos vain matkabudjetti sen sallii. 

Yksi vinkki vielä. Muista pakata hyvät kävelykengät mukaan reissuun, lenkkareissakin saa kaupungissa kulkea. 

Vinkit kirjoitti Ape The Bloggaaja äidin avustuksella. 

P.S. Muita matkakertomuksia voit lukea klikkaamalla tästä.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti