sunnuntai 29. maaliskuuta 2015

Sympaattinen Reykjavik ja ihmeellisen kaunis Islanti

Tarjolla ei ole pitkiä hiekkarantoja, rantabaareja ja aurinkotuoleja. Auringonpalvojan paratiisi Islanti ei siis ole. 

Mutta Islannilla on jotain muuta tarjottavaa. Sympaattinen pääkaupunki Reykjavik, kuumia lähteitä, Blue Lagoonin kylpylä, jäätiköitä, valasretkiä ja upeita vesiputouksia. Matkalle kannattaa suunnata kesäaikaan, jos et pidä kylmästä ilmasta. Äitini kävi Islannissa marraskuussa 2012 ja joutui palelemaan pahanpäiväisesti, mutta maisemat olivat onneksi näkemisen arvoiset. Valaat jäi tällä reissulla näkemättä, sillä tuuli yltyi niin kovaksi, että valasretket peruutettiin. 

Blue Lagoonin kylpylä on kokemisen arvoinen. Kylpylässä pääset pulahtamaan luonnon lämmittämään siniseen veteen. Altaalta löydät myös allasbaarin. Voit tehdä myös itsellesi kasvonaamion valkoisesta aineesta, jota on tarjolla altaan reunalla. Allasbaari on maksullinen, mutta kasvonaamion voit tehdä ilman lisämaksua. 

Blue Lagoonille voit suunnata suoraan lentokentältä, sillä kylpylä ei sijaitse lähellä Reykjavikin keskustaa. Voit toki tehdä erillisen retken kylpylään tai yhdistää kylpylässä käynnin johonkin muuhun retkeen. 

Pääkaupunki Reykjavik sympaattisen pieni, matka kaupungissa taittuu helposti kävellen. 
Hallgrímskirkja (Hallgrímurin kirkko) on Islannin korkein rakennus ja se löytyy Reykjavíkin keskustasta. Kirkon tornista voi käydä katselemassa maisemia.Pääkaupunki on melko nopeasti nähty, mutta eihän koko lomaa kannata Reykjavikissa viettää. Islannissa on tarjolla lukuisia retkiä, joilla pääsee katselemaan maan kaunista luontoa.

Äitini ja reissulasse olivat valinneet matkaohjelmaansa valasretken ja The Golden Circle -kierroksen. Kerroinkin sinulle jo aiemmin, että valasretki peruuntui kovasta tuulesta johtuen, mutta The Golden Circle -kierrosta äiti voi suositella, jos olet suuntaamassa Islantiin. 

Retkellä käytiin Þingvellirin kansallispuistossa kävelemässä, jossa mannerlaattojen erkaantuminen toisistaan näkyy selvästi alueen kivimuodostelmissa. Seuraava kohde oli kuumien lähteiden alue, jossa geysirit purkautuvat säännöllisin väliajoin. 
Retken kohokohta oli kuitenkin suuri vesiputous Gullfoss. Nimi tarkoittaa kultaista putousta ja se muodostuu kahdesta erillisistä putouksesta, joilla on korkeutta 11 ja 21 metriä. 


Alas vesiputoukselle johtaa kävelytie. Marraskuussa kävelytie oli jään peitossa. Kävelytien vieressä oli köysi, josta kiinni pitämällä pääsi liukumaan "turvallisesti" alas putoukselle. Tosin köysinkin oli jäässä. 


Vaikka tie oli jäässä, ei pelkoa vesiputoukseen putoamisesta ollut. Kaatuminen jäisellä tiellä olisi saattanut osua kohdalle. 

Äiti luisteli alas mäkeä muiden turistien joukossa. No meiltä suomalaisiltahan jäisellä tiellä liukuminen sujuu helpommin, kuin ihmisiltä, jotka olivat ensimmäistä kertaa tekemisissä lumen ja jään kanssa. 

Äiti ohitti muutaman lämpimän maan asukkaan jonossa vaihtaen pari sanaa heidän kanssaan. Keskustelut sujuivat tähän malliin. 

Haluat mennä minun ohi? Olen kotoisin Filippiineiltä. Juu, voin mennä, minä olen Suomesta, meillä on lunta ja jäätä. Alamäkiluistelu kuitenkin kannatti, alhaalta avautui upeat näkymät. Ehkä minäkin pääsen vielä joku päivä Islantiin, kun äidiltä jäi ne valaat näkemättä. 

T. Ape The Bloggaaja

P.S. Muita matkakertomuksia voit lukea klikkaamalla tästä.2 kommenttia:

  1. Makeat värit näissä kuvissa :) Islanti on kyllä kiehtova!

    VastaaPoista
  2. Oi vitsi mitä kuvia! Olen jo pikkutytöstä haaveillut Islannin matkasta. Nyt kun Turkista on tullut ainakin tämänhetkinen kotimaa, reissuhaaveet suuntautuvat Islannin sijaan eripuolille laajaa Turkkia ja naapurimaihin. Ehkä vielä ehdin

    VastaaPoista