lauantai 21. maaliskuuta 2015

Kuinka helpotat kotiinpaluuta matkalta? Viisi vinkkiä!

Moni saattaa kokea kulttuurishokin matkustaessaan uuteen maahan. Jonkinnäköinen shokki saattaa olla myös kotiinpaluu matkalta. Miten helpotat kotiinpaluuta? Tässä sinulle viisi vinkkiä. 

1) Pidä yksi vapaapäivä ennen töihin paluuta ja tee jotain mukavaa mistä nautit. Ulkoile, lue kirja, katsele leffoja, nuku hyvin, vietä aikaa ystävien kanssa tai ihan mitä vaan, mistä nautit. Leffoja katsellessa voi tietysti samalla pestä matkapyykit. 


2) Siivoa koti ennen lomaa ja vaihda puhtaat lakanat sänkyyn. Puhtaaseen kotiin on mukava palata. 


3) Osta jotain hyvää syötävää kotiin paluuta varten, tietysti sellaista, mikä säilyy matkan yli. Jos lentosi saapuu myöhään Suomeen, voi olla, että kaupat eivät ole auki. Toisaalta pitkä lentomatkan jälkeen ei välttämättä jaksa lähteä kauppaan. 


4) Kirjoita matkakertomus tai katsele lomakuvia matkan jälkeen, näin pääset takaisin matkan tunnelmaan. 


5) Suunnittele uusi matka! Parasta lääkettä mielestäni on, jos pääsen suunnittelemaan uutta matkaa. 


T. Ape The Bloggaaja

P.S. Muita matkajuttuja voit lukea klikkaamalla tästä.


2 kommenttia:

 1. Jokseenkin samoilla linjoilla mennään, joskaan en ole osannut näitä näin viiden kohdan listaksi listata.
  Matkakertomuksia väsään useimmiten jo matkalla ja paluulennollakin (paitsi jos on yölento). Ja tuota viimeistä kohtaa tulee kyllä usein työstettyä juuri silloin kun jo varatuista matkoista yksi on takanapäin ja edessä olevien matkojen joukko alkaa näyttää turhan harvalta ...
  Välillä pysähdyn itsekin miettimään, että miksi tapaan yrittää siivota kämpän juuri ennen lähtöä - joskus tietysti siksi, että meille tulee joku muu asumaan matkamme ajaksi, mutta ehkä takaraivossa on myös hiukan inhottava ajatus siitä, että jos matkalla joku menee pahasti pieleen, emmekä palaisikaan, niin ne, jotka joutuvat asioita jälkeemme selvittämään eivät joudu aloittamaan sotkuissa. Vähän synkkää, mutta toisaalta onhan sitten itse kiva palata siistiin kämppään!

  Vielä kun tässä keksisi, että miten näillä tai tämäntapaisilla vinkeillä helpottaisi töihin paluuta 7 kuukauden tauon jälkeen! Ei taida ihan puhtaan lakanat pelkästään auttaa ja tuo matkojen varaaminenkin on hankalaa kun ei lomista ole oikein vielä tietoa jatkossa :-(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla juontaa tuo kodin siivous lapsuuden opeista. Kun olin lapsi, niin hoitotätini tunnuslauseita oli "puhtaaseen kotiin on kiva palata" ja tottahan se on ollut ainakin minun kohdallani. Onhan se kivempi palata siistiin kotiin, jos vaihtoehtoisesti kotona odottaisi sotku ja tiskit altaassa.

   Juu, voi olla, että nämä vinkit ei nyt toimi sinun tilanteessasi. ;)

   Poista