lauantai 7. maaliskuuta 2015

Cancun osa 5, kohti leveämpää hiekkarantaa

Heräsin aikaisin aamulla ja katselin maisemia hotellin parvekkeelta. Tänään meillä oli suunnitelmissa huristella bussilla kohti hotellialueen toiseen päähän, koska hotellimme edustalla oleva ranta ei ollut kovinkaan suuri. 


Aamupalan jälkeen kysyimme respasta, missä olisi lähin bussipysäkki, millä bussilla meidän pitäisi mennä ja mitä matka maksaisi. 

Saimme respasta tiedon, että voisimme hypätä mihin bussiin vaan, jossa luki Hotel-Zone. Lähimmän pysäkin löytäisimme, kun kävelisimme pienen matkaa hotellilta oikealle. Bussimatkan hinta oli 10,50 pesoa henkilöltä (alle euron) ja lipun saisi ostaa kuskilta. 

Hotellin ilmaiskarttaa katsellessa, emme keksineet missä kohtaa kannattaisi jäädä pois. Ajatuksemme oli mennä kävelemään rannalle kauemmaksi hotellista, mutta Cancunin hotellialue on pelkkää rantaa. Reissulasse ehdotti, että ajaisimme bussilla mahdollisimman pitkälle hotellialueen toiseen päähän. 


No niin. Suunnitelma oli valmis. Bussiajelu aamutuimaan mahdollisimman pitkälle ja hypätään vaan joissain pois. 

Olimme liikkeellä noin kahdeksan aikaan aamulla ja jouduimme keskelle aamuruuhkaa, tämä ei ollut hyvä aika ajella bussilla. 


Hotellialueen bussit olivat tupaten täynnä hotellien työntekijöistä. 


Katselimme hetken bussipysäkillä, jos kohdallemme sattuisi tyhjempi bussi. Aamuruuhka näytti jatkuvan, joten päätimme kävellä hieman aamutuimaan.Kävelimme ehkä pari kilometriä, jonka jälkeen hyppäsimme bussiin.


Rantaa emme bussimatkalla nähneet, sillä suuret hotellit peittivät maisemat rannalle. Kun aloimme saapua hotellialueen toiseen päähän, jäimme erään suuren hotellin kohdalla pois. 

Koska kävelytietä rantaan ei näkynyt, ainut mahdollisuus oli oikaista suuren hotellin läpi. No tämä ei ole ehkä ihan luvallista, mutta suuressa hotellissa hukkuu muiden turistien joukkoon. Pienemmät hotellit ovat tarkempia ja joissain hotelleissa luki rannan puolella, ettei läpikulku ole sallittu. 

Suuren hotellin allasalue näytti aika huisilta. 


Kävelimme allasalueen läpi rannalle. Cancunin rannat ovat julkisia, vaikka ne olisivat hotellin edessä. Tosin rantatuolit ja aurinkovarjot ovat hotellin omaisuutta. 


Ranta oli leveä ja sitä tuntui olevan loputtomasti. Nyt oli aika lähteä aamukävelylle. Matka jatkuu seuraavassa numerossa

T. Ape The Bloggaaja

P.S. Muita matkakertomuksia voit lukea klikkaamalla tästä.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti