keskiviikko 4. maaliskuuta 2015

Cancun osa 2, tippiä hotellin tarjoilijalle

Ensimmäinen päivä hotellilla kului mukavasti uima-altaalla palmun alla istuskellen. 


Mukava nuorimies kantoi äidille juotavaa, jottei äidin tarvitsisi itse hakea juomia tiskiltä. Äiti ei ehtinyt edes tilata, kun poika kiiruhti äidin luokse uuden juoman kanssa. 

Äiti päätti palkita pojan hyvästä palvelusta ja antoi tippiä 20 pesoa, joka on noin 1,30 €. Tippiä tässä hotellissa ei ollut pakko antaa, sillä hyvää palvelua sai ilman tippiäkin. Kahdenkymmen peson tipillä äiti sai hetkessä pojasta "uuden parhaan kaverin". Huomio oli tämän jälkeen taattu. 


Tippejä ei kannata kuitenkaan jaella tarjoilijoille likaa, sillä nälkä kasvaa syödessä. 

Äiti antoi tippiä 20 pesoa päivässä tarjoilijoille. Useimmiten tippi oli tuolle samalle nuorelle miehelle, joka vilkutti joka päivä jo kaukaa äidin nähdessään. Aamupalallakin nuorimies kävi vitsikkäänä kysymässä äidiltä, että ottaisiko äiti oluen.

Viiden aikaan hotellin rantaan tuli hieman ränsistyneen näköinen laiva, silloin en vielä tiennyt, että menisimme tuolla laivalla Isla Mujerekselle. 


Aurinko alkoi laskea, eikä matkakaverimme ollut vielä saapunut hotellille. 


Kutsuttakoon hotellille matkaavaa ystäväämme tästä eteenpäin nimellä "reissulasse".

Ennen kuutta saimme tekstiviestin. Reissulasse olisi kohta hotellilla. Lähdimme huoneeseen, äiti vaihtoi vaatteet, jonka jälkeen menimme hotellin aulaan odottelemaan meidän matkakaveria. 

Vihdoin ja viimein kello kuuden aikaan hän saapui hotellille. Samalla kuljetuksella tuli suomalainen pariskunta, joihin tutustuimme myöhemmin. 

Respassa sama kuvio uudestaan. Lappu, jossa oli mainittu mitä ruokapaikkoja hotellissa oli ja monen aikaa ruokaa oli tarjolla. Mukaan annettiin, kaukosäätimet televisioon ja ilmastointiin sekä rantapyyhe. 

Laukunkantaja nappasi laukun ja kävimme viemässä laukun huoneeseen. Meillä oli ihan omat huoneet, tämä oli luksusta! 

Kun tavarat oli viety huoneeseen, menimme hotellin baariin juomaan juomat ensimmäisen illan kunniaksi. 


Seuraavan päivän suunnitelmissa oli altaalla oloa ja käynti keskustassa. Matka jatkuu seuraavassa numerossa

T. Ape The Bloggaaja

P.S. Muita matkakertomuksia voit lukea klikkaamalla tästä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti