torstai 19. maaliskuuta 2015

Cancun osa 15 lentokentällä ostoksilla ja Bubba Gumpin ranvintolassa

Lomamme oli saapunut päätepisteeseen, nyt oli aika palata kotiin. 

Huristelimme hotellilta lentokentälle, jonka jälkeen vuorossa oli jonotusta lähtöselvitykseen. Kun meidän vuoro tuli hoitaa lähtöselvitys, sanoi virkailija ettei paperimme ei ole kunnossa. No tämäpä oli kiva yllätys. 

Virkailija sanoi äidille, että meidän pitäisi käydä hakemassa leima papereihin, koska olimme tulleet bussilla Meksikoon Guatemalasta. 

Äiti kysyi voisimmeko jättää matkalaukun tiskille, mutta tämä ei käynyt. Ei auttanut muu kun lähteä matkalaukun kanssa etsimään maahantulotoimistoa. 

Löysimme toimiston, josta leima piti hakea. Jono ei ollut onneksi pitkä. Kun meidän vuoro tuli, katsoi virkailija paperit ja sanoi papereiden olevan kunnossa. Mitään leimaa ei tarvittu! Äiti sanoi virkailijalle, ettei paperit kelvanneet lähtöselvityksessä. Virkailija pyöritteli päätään ja kirjoitti nimensä lappuun. 

Palasimme lähtöselvitykseen hieman tuohtuneena, mutta onneksi meidän ei tarvinnut sentään jonottaa uudestaan. Menimme jonon ohi lähtöselvitystiskille. Eräs jonossa oleva nainen katsoi äitiä hieman vihaisen näköisenä, mutta äiti ei jaksanut selittää tilannetta. 

Lähtöselvitys saatiin vihdoin tehtyä ja aikaa jäi hyvin lentokentän myymälöiden tutkimiseen. 

Cancunin lentokentältä löytyy suuri määrä kauppoja ja ravintoloita, joten lentokentällä voi käyttää viimeiset pesot, jos niitä on sattunut jäämään. 

Turvatarkastuksen jälkeen kiertelimme kauppoja ja teimme ostoksia. Kun ostokset oli tehty, jatkoimme matkaa lähemmäksi lähtöporttiamme, jonka läheisyydessä oli paljon ruokapaikkoja. 

Istuimme ravintolaan katsomatta mikä ravintola on kyseessä. Kun istuimme pöydässä huomasimme olevamme Forrest Gumpin ravintolassa (Bubba Gump Shrimp Co.)


Ensimmäinen ajatus oli: "Voi ei, pikaruokala!" 


Ravintolaa emme enää lähteneet vaihtamaan, vaan tyydyimme kohtaloomme. Tutkimme hetken ruokalistaa ja valitsimme listalta katkarapusalaatin. 

Valintaan oli kaksi syytä. Salaatti vaikutti hyvältä vaihtoehdolta viikon all inclusive hotellin ruokatarjonnan jälkeen. Toinen syy on ilmeinen kaikille, jotka ovat nähneet elokuvan Forrest Gump. Tilasimme siis ruokaa, jossa oli katkarapuja. 


Salaatti oli yllättävän hyvän makuinen ja katkaravut olivat ihan savunmakuisia, voisin syödä salaatin toistekin. 

Mitä ostoksia lentokentällä teimme? 


Tulisia maustekastikkeita, salsakastiketta, pullotettua vaniljaa ja suklaata. Tosin suklaat ehdimme syödä jo ennen valokuvan ottoa. 

Meksikoon liittyviä muita juttuja löydät seuraavista linkeistä: 

1) Kiertomatka Meksiko, Belize ja Guatemala 

2) Vinkkejä Meksikon matkaa varten

Tähän päättyi Meksikon matka, mutta uusia matkajuttuja on luvassa. 

T. Ape The Bloggaaja

P.S. Muita matkakertomuksia voit lukea klikkaamalla tästä. 
4 kommenttia:

 1. Kiitos näistä Meksiko-postauksista, niitä on kiva lukea kun itse suunnittele lähtöä tuonne päin. :)

  Ja eihän Bubba Gump ole pikaruokala...? Me ollaan käyty siellä syömässä illallista pitkän kaavan mukaan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukava kuulla, että olet viihtynyt juttujen parissa, toivottavasti olet saanut jotain vinkkejä suunnitelmien tueksi. Bubba Gump ei tosiaan ollut pikaruokala, äidille tuli vaan sellainen tunne, kun ei tuntenut ennestään kyseistä ravintolaa. Tarjolla näytti olevan vaikka mitä ja katkarapusalaatti oli paras mitä olen koskaan syönyt. Tosin en tiedä vaikuttiko katkarapusalaatin loistavuuteen edellinen viikko all inclusive hotellin antimien parissa. ;)

   Poista
 2. Olipa hauska matkakertomus apinan näkökulmasta :D Olemme suunitelleet matkaa vuoden vaihteessa joko meksikoon tai thaimaaseen. Ei olla siis kummassakaan ennen käyty. Sillä tänne blogiisi eksyin tutkimaan kokemusta meksikosta. Edelleen valinta on vaikea. Kummassakin tuntuu olevan oma viehätyksensä.. Tuntuiko Meksiko turvalliselta paikalta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Helen. Meksiko tuntui täysin turvallisilta paikalta. Äitini oli noin 5 vuotta sitten kolme viikkoa yksin Meksikossa paikassa nimeltä Playa del Carmen ja paikka tuntui samalta kuin olisi ollut Kanariansaarilla. Niin hyvässä kuin pahassa. Itse kaupungissa ei ollut paljon nähtävää, mutta mielenkiintoisia retkiä Meksikossa voi tehdä, tosin retket eivät ole halvimmasta päästä.

   Rannat niin Cancunissa kuin Playa del Carmenissa ovat hienoja. Ruoka tuotti ehkä hieman pettymyksen äidille ensimmäisellä kerralla, kun Meksikolta odotti niin paljon ruuan suhteen. Tällä toisella reissulla emme odottaneet ruuan suhteen niin paljon. Sanoisin, että Thaimaassa saa parempaa ja edullisempaa ruokaa.

   Toki Meksikossakin on turvattomia paikkoja, mutta mikään paikoista ei tuntunut turvattomalta, jossa me kävimme. Cancunin hotellialue on tehnyt täysin turisteille, turvallista sillä on, mutta eksotiikka paikasta puuttuu.

   Thaimassa äiti on käynyt noin viisi kertaa ja viimeisellä kerralla alkoi tulla kiintiö hieman täyteen, kun äiti oli Bangkokissa kolme viikkoa. Ensimmäinen kerta Thaimaassa oli toki hieno elämys äidille ja nyt äiti on alkanut miettimään, että ehkä menemme vielä joku päivä Thaimaahan.

   Jos menette Thaimaahan riippuu tunnelma myös paikasta johon menee. Esim. Hua Hinissä huudellaan jo suomeksi turistien perään. Bangkokiin riittää puolestaan pari tai kolme päivää ja sitten kannattaa jo suunnata rantakohteeseen. Rantakohteista on myös suhteellisen edullista tehdä päiväretkiä Bangkokiin, niin matkanjärjestäjän retkellä kuin vuokraamalla oman taksin päiväksi.

   Vinkkejä en osaa valitettavasti antaa mihin Thaimaassa kannattaa mennä, sillä hyväkin paikka saattaa muuttua vuosien myötä huonoksi, kun turistit valtaavat paikan. Äiti käski kuitenkin kertomaan, että Thaimaan yksi parhaimpia puolia on edulliset jalkahieronnat, joihin voi mennä rentoutumaan päivän päätteeksi.


   Poista