perjantai 13. maaliskuuta 2015

Cancun osa 11, Isla Mujeres, laivalla tai lautalla saarelle

Oli Meksikon loman toiseksi viimeinen päivä, seuraavana päivänä lentäisimme takaisin Suomeen. Tänään menemme laivalla Cancunin vieressä olevalle saarelle, jonka nimi on Isla Mujeres. 

Aamu oli aurinkoinen, tosin hieman tuulinen. Olin hotellin rannassa kahdeksan aikaan aamulla ja laiva saarelle lähtisi kello kymmen aikaan. Minulla oli siis hyvää aikaa lepäillä hotellin allasalueella. 


Ilma alkoi muuttumaa tuulisemmaksi ja taivaalle alkoi kerääntymään pilviä. 


Ilma ei ollut mitä parhain, mutta pääasia oli, ettei satanut vettä. 

Isla Mujerekselle pääsee Cancunista esim. katamaraanilla, lautalla tai laivalla, vaihtoehtoja on useampi. Lauttamatka saarelle kestää noin 25 minuuttia ja yhdensuuntainen lippu maksaa noin 35 - 70 pesoa.

Me menimme saarelle laivalla, jonka hinta oli 550 pesoa (noin 37 euroa) henkilöltä. Miksikö menimme laivalla, kun lautta olisi ollut halvempi? Emme olleet selvittäneet ennen lomaa lauttoja Isla Mujerekselle ja laiva lähti meidän hotellin rannasta. Päivän sana oli siis helppous. 

Retkemme hintaan kuului edestakainen matka saarelle, ilmaiset juomat laivassa, rantatuolit saarella sekä juomat rantabaarista ja buffeelounas rantaravintolassa. 

Laiva saapui hotellin rantaa kymmenen aikaan. 


Vastaanottamassa meitä oli pöllö, jonka kanssa sai mennä ottamaan turistikuvan. Pöllö näytti aamutuimaan hieman väsyneeltä. Meidän poppoo jätti väliin tämän huikean hienon mahdollisuuden ottaa kuva pöllön kanssa. Apina olisi ollut ihan toinen juttu. 


Ei muuta kun laivaan ja kohti Isla Mujeresta. 


Kaikki muut menivät istumaan laivan kannelle, mutta me menimme istumaan sisätiloihin, sillä sää ei ollut aurinkoinen. 


Tarjoilu pelasi laivassa, saimme aluksi kahvia ja tämän jälkeen muita juomia. 


Laivamatkan aikana meille kerrottiin mitä saarella voisi tehdä lisämaksusta. Nuori mies istui pöytäämme ja sanoi: "Hei, te olitte Filippiineiltä." Jaa-a, aika lähelle osui, Finland tai Philippines, sama kai tuo nyt on. 

Saimme informaatiota mitä mahdollisuuksia saarella olisi tehdä lisämaksusta. Tarjolla oli mm. sukellusta, snorklausta, haiden kanssa uimista ja golfauton vuokrausta. 

Emme olleet kiinnostuneita lisäpalveluista. Suunnitelmissa oli vain kiertelyä kaupungin kaduilla ja rannalla oloa. 


Minä lepäilin matkan aikana äidin rantakassissa. 


Saavuimme tunnin laivamatkan jälkeen Isla Mujerekselle. Rannassa oli laivoja, lauttoja ja katamaraaneja. 


Keltainen JetLine -lautta näytti olevan suosittu kulkupeli, yhdensuuntaisen lipun hinta oli 70 pesoa eli alle viisi euroa. Lauttoja Cancunin ja Isla Murejeksen välillä kulkee puolen tunnin välein. 

Seuraavan kuvan vihreä lautta Magaña Express Service on edullisempi vaihtoehto. Yhdensuuntaisen lipun hinta on noin 35 pesoa ja lautta kulkee tunnin välein. Katamaraanimatkat saarelle olivat kalleimmasta päästä ja kansi oli tupaten täynnä ihmisiä. Hyvä meininki heillä taisi olla ruuhkasta huolimatta, siellä he vilkuttivat minulle nauraen.Mutta nyt oli aika tutustua saareen. Matka jatkuu Isla Mujereksella seuraavassa osassa.

T. Ape The Bloggaaja

P.S. Muita matkakertomuksia voit lukea klikkaamalla tästä.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti