sunnuntai 15. helmikuuta 2015

Kiertomatkan osa 8, aamu Chetumalissa

Aamu valkeni kauniina Chetumalissa. Herätys oli puoli seitsemän, mutta olimme heränneet äidin kanssa jo aiemmin. 


Otin huoneen ikkunasta pari kuvaa. Näkymät olivat hotellin sisäpihalla olevaan uima-altaaseen. 


Ja aamiaishuoneeseen, jossa saisimme kello seitsemän hieman purtavaa. Lähtö kohti Belizen rajaa oli jo puoli kahdeksan. 


Nyt oli taas aika keittää huoneessa aamukahvit, jotta heräisimme uuteen päivään. Mitähän jännittävää tänään näkisin? 


Oli kaivettava myös dollarit esiin, sillä pesot eivät enää kelpaisi Belizen puolella. Belizellä on oma valuutta, mutta osassa paikoissa voi maksaa myös dollareilla. 


Koska olimme vain päivän Belizessä, en nähnyt tarpeelliseksi vaihtaa maan valuuttaa, vaikka dollareilla saa maksaa aina kovemman hinnan. Lisäksi dollarin kurssi on aika huono tällä hetkellä euroon nähden.

Dollarit ja pesot olin vaihtanut jo Suomessa Forexilla. Paremman kurssin rahan vaihdolle olisi varmaan saanut paikan päällä, mutta emme käytä matkoilla paljon rahaa, joten emme myöskään jaksa juosta valuuttakurssien perässä. Toisaalta on myös kätevää kun rahat on valmiina reissua varten, eikä tarvitse etsiä paikkaa missä vaihtaisi rahaa.

Matkanjärjestäjän kuvauksessa oli mainittu, että Chetumalissa on mahdollisuus käydä itsenäisesti mayakulttuuria esittelevässä museossa. Opas kuitenkin kertoi, että museo oli suljettu maanantaisin, joten emme päässeet museoon.

Museo de la Culture Maya näkyi hotellin edustalta. Se on tuo suuri punainen rakennus. 


Kello oli seitsemän ja meidän oli aika mennä aamiaiselle. Pöytään oli katettu valmiiksi hedelmiä ja mehua. 

Saimme valita millaisia munia otamme aamiaiseksi ja suurin osa otti munakkaan. 


Aamiaisen jälkeen oli aika jatkaa matkaa. Olin ensimmäisenä paikalla, mutta jäin pihalle odottelemaan, jotta ihmiset saisivat valita ensin paikan bussissa. Opas oli edellisenä päivänä vinkannut, että bussissa on hyvä vaihtaa paikkoja, koska osa paikoista saattaisi olla parempia. No minulle kävi kaikki paikat, joten odottelin hetken aikaa pihalla.  


Bussi lähti liikkeelle kello 7:40. Ajomatkaa Belizen rajalle oli vain puolisen tuntia. Seuraavassa osassa pääset mukaan Belizen rajalle. 


T. Ape The Bloggaaja

P.S. Muita matkakertomuksia voit lukea klikkaamalla tästä.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti