lauantai 14. helmikuuta 2015

Kiertomatkan osa 6, Tulumista Chetumaliin, Mistä ihmiset on tehty?

Tulumista jatkoimme matkaa bussilla kello puoli kolmen aikaan. Maisemat olivat onneksi hieman mielenkiintoisemmat kuin matkalla Cancunista Tulumiin. 

Matkalla näin myös Las Palmas-kyltin ja mietin, että onkohan kuski ajanut pahasti harhaan, mutta ei nyt sentään. 


Kuvailin matkalla bussin ikkunasta näkyviä maisemia, mm. paikallisia ruokapaikkoja. Opas kertoi meille matkalla historiatietoa mayoista ja heidän tavoistaan. Suuri osa jutuista meni minulta ohi, mutta yhtäkkiä havahduin kun opas kysyi: "Tiedättekö mistä ihmiset on tehty?" 

Mitä ihmettä? Mistä ihmiset on tehty? Kukaan ei vastannut mitään, sillä olisihan siinä hirveä homma selittää mistä kaikista osista ihminen on tehty. Luista, lihaksista, verisoluista? Vai olisiko vastaus ollut vaan yksinkertaisesti tähtipölystä? Ehkä tässä kohtaa olisi pitänyt kertoa luomisteoria, kun Jumala loi Aatamin ja Eevan. Eevahan oli tehty miehen kylkiluusta. Äidin mieleen tupsahti myös jotain mitä en voi julkaista sekä Charles Darwin teoria. 


Koska vastausta ei kuulunut bussista, opas päätti kertoa meille mistä ihmiset on tehty. Kyse oli tosiaan luomiskertomuksesta, mutta ei siitä mitä raamatussa kerrotaan vaan mayojen luomiskertomuksesta.

Tarinan mukaa mayojen esivanhemmat loivat ihmisen aluksi puusta, mutta eivät olleet tyytyväisiä luomukseensa. Puuihmiset tuhottiin eläinten, myllynkivien ja astioiden toimesta. Kaikkia puuihmisiä ei kuitenkaan saatu tuhottua ja heidän jälkeläisiään ovat apinat. Mitä ihmettä? Minä olen puuihmisen jälkeläinen? Olin hieman järkyttynyt tästä tiedosta. 

Puuihmisten jälkeen esivanhemmat loivat ihmiset maissista. Tässä tuli vastaus kysymykseen. Ihmiset on tehty maissista. Tätä ei äitikään tiennyt. Äitini on siis maissia ja minä puuta. Minä kyllä vähän epäilen tätä tietolähdettä, sillä Pinokkio oli se poika, joka oli tehty puusta. 

Jonkin aikaa ajettuamme oli tauon paikka. Pääsimme jaloittelemaan. Huoltoaseman vieressä oli pieni kauppaa ja toiletti. Matkalla on hyvä olla pientä rahaa mukana, sillä wc-maksu oli 5 pesoa.


Tien toisella puolella näkyi "viihtyisä" hotelli, onneksi se ei ollut meidän yöpymispaikka. 


Tauon jälkeen matka jatkui kohti Chetumalia ja minä jatkoin maisemien kuvailua. 
Matkalla näkyi monenlaisia koteja. 


Osa kodeista näytti hyvinkin alkeellisilta. Opas kertoi, että asunnoissa saattaa olla televisio, mutta ei esimerkiksi juoksevaa vettä. Matka Cancunista Chetumaliin Tulumin kautta oli pituudeltaan 350 kilometriä. Matka ei ole pitkä kilometreissä, mutta reissussa olimme olleet aamu kahdeksasta, joten aloin olla jo hieman uupunut. 

Voimat kuitenkin palautuivat, kun illan hämärtyessä saavuimme Chetumaliin, josta kerron sinulle seuraavassa osassa

T. Ape The Bloggaaja

P.S. Muita matkakertomuksia voit lukea klikkaamalla tästä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti