torstai 12. helmikuuta 2015

Kiertomatkan osa 3, aamu Cancunin hotellissa, tarjolla vihreää juomaa

Opas oli tilannut kaikille herätyksen puoli seitsemäksi. Heräsimme äidin kanssa aamulla kello viisi, taisi olla vähän rytmi sekaisin aikaerosta johtuen. 

Hetken päästä käytävästä alkoi kuulumaan meteliä. Äiti kurkkasi ovisilmästä ja yhdellä ovella oli nuorimies pelkkä pyyhe päällä. Hän oli ilmeisesti jäänyt huoneen ulkopuolelle, eikä huonetoveri kuullut hänen koputustaan ja huutelua. 

Nyt oli aika keittää aamukahvit. Kaivoin kahvinkeittimen esiin, mutta suodatinpaperia ei näkynyt missään. Äiti päätti tehdä itse suodatinpussin hotellin nenäliinoista.


Mutta kun äiti avasi kahvipussin oli kahvi valmiiksi suodatinpussissa. No tämäpä oli näppärä keksintö. 


Minä luin sillä välillä lennolta saamaani lehteä, kun äiti puuhaili kahvinkeittimen kanssa. 


Lukutuokion jälkeen oli aika tehdä hieman töitä. Laitoin asioita muistiin matkapäiväkirjaani, jotta muistaisin kertoa sinulle, mitä kaikkea matkalla tapahtui. 


Muistiinpanot tehtyäni katsoin hieman lastenohjelmia, mutta en ymmärtänyt mitä he puhuivat. 


Lastenohjelman katselun jälkeen oli aika mennä aamupalalle. Törmäsimme aamupalalla naiseen, joka oli eilen istunut meidän vieressä tervetulotilaisuudessa ja saimme hänestä seuraa, sillä hän oli yksin matkalla. Sehän sopi meille vallan mainiosti, sillä hän vaikutti hauskalta tyypiltä.

Aamupalalla oli monipuolinen tarjonta. Salista löytyi myös piste, jossa paistettiin kananmunia ja munakkaita, mutta paistopiste oli ruuhkaantunut uruguaylaisista koripalloilijoista.

Äitiä munakkaan puuttuminen ei kuulemma haitannut, koska ruokaa oli muutenkin niin paljon tarjolla. Minusta kuitenkin tuntuu, että äiti olisi halunnut munakkaan, sillä hän vilkuili aika ajoin paistopisteeseen. Miksi hän muuten olisi paistopistettä katsellut? 

Otin lautaselle jos jonkinlaista ruokaa. Kaikesta en ihan tiennyt mitä se oli ja osa jäi valitettavasti syömättä. 


Opas oli edellisenä iltana kertonut, että aamupalalla on vihreää mehua jota kannattaa maistaa, tosin piti muistaa, että juoma lisäsi aiheenvaihduntaa. 

Juoma sisälsi paikallista pinaattia (Chaya), selleriä ja appelsiiniä.  


Juoma ei ehkä näytä kovin herkulliselta, mutta minun mielestäni se oli erihyvää. 


Lopuksi otin vielä hieman nachoja. Nyt oli syöty enemmän kuin laki sallii.

Aamupalan jälkeen oli aika pakata tavarat ja lähteä bussille. Meillä oli kolme laukkua mukana. Matkalaukku, joka laitettiin bussin tavaratilaan. Päiväkassi, johon laitoimme tavarat, joita tarvitsimme päivän aikana sekä pienempi laukku, jossa minä matkustin. Päiväkassin pystyi jättämään aina bussiin pysähdyksien ajaksi. 


Seuraavassa osassa matkustamme bussilla kohti Meksikon Tulumia. 

T. Ape The Bloggaaja

P.S. Muita matkakertomuksia voit lukea klikkaamalla tästä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti