torstai 19. helmikuuta 2015

Kiertomatkan osa 18, Tikalin turistikojut ja ostoksia supermarketissa, Guatemala

Kierroksen jälkeen Tikalin kansallispuistossa saimme hetken omaa aikaa katsella mitä matkamuistoja olisi tarjolla. Eräs rouva oli järjestänyt lapsen päivähoidon näppärästi. 


Kävin katselemassa kojuissa, mitä kaikkea niissä oli tarjolla. 


Löysin jos jonkinlaisia matkamuistoja. Näin hieman järkyttyneen näköisen apinan, luulikohan se, että meinaan viedä sen banaanin. 


Lisäksi löysin hauskan näköisiä nukkeja. 


Ja kauniita puuesineitä. 
Ostimme äidin kanssa pienen puisen temppelin, magneetin äidin siskolle ja huolinukkeja, joista kerron sinulle seuraavassa numerossa. 

Matkamme jatkui bussilla Tikalin luonnonsuojelualueelta kohti supermarkettia, johon pääsisimme ostoksille. Matkalla otin kuvan varoituskyltistä, jota Suomessa ei näe. Siinä varoitettiin panttereista. 


Bussi huristeli puolitoista tuntia Santa Elenan supermarketille. Nyt olimme ostospaikassa, jossa hinnat olivat sopivat myös meille. 


Aamulla olin miettinyt meneväni vielä omatoimisesti Florensin kaupunkiin, sillä lyhyt mopotaksimatka ei olisi maksanut paljon. 


Voimat eivät kuitenkaan riittäneet Florenseen lähtöön. Olin kyllä kysellyt oppaalta, että onko kaupungissa jotain erityistä nähtävää, mutta vastaukseksi sain, että siellä olisi kauppoja ja ravintoloita. 


Kaupasta ostin raakasuklaata, paikallisia suklaita ja mole-ainekset. 


Ostosten yhteishinta oli noin 12 euroa, puolet laskusta teki raakasuklaa, joka maksoi noin 6 euroa. 

En ole tehnyt raakasuklaasta koskaan mitään, mutta olihan sitä yksi pala ostettava, sillä sain vinkkiä, että Guatemalassa raakasuklaa oli selvästi halvempaa kuin Suomessa. 

Seuraavassa osassa katselen auringonlaskua viidakkohotellilla ja laitan huolinuket tyynyn alle. 

T. Ape The Bloggaaja

P.S. Muita matkakertomuksia voit lukea klikkaamalla tästä.
2 kommenttia: