keskiviikko 18. helmikuuta 2015

Kiertomatkan osa 15, aamun usvaa viidakon keskellä, Guatemala

Heräsimme aamun sarastaessa viidakkohotellilla. Aamiainen olisi kello seitsemän ja päiväretkelle Tikaliin lähtisimme kahdeksan aikaan. Ennen aamiaista halusimme tutustua hotellin ympäristöön, sillä seuraavana aamuna jatkaisimme matkaa niin aikaisin, että olisi vielä pimeä. 

Katselimme aluksi aamun usvaa parvekkeelta. Aamu oli rauhallinen ja ympärillä kuului viidakon ääniä. 


Seuraavaksi oli aika poistua huoneesta ja lähteä kävelemään polkua pitkin rantaan. Näimme polun päässä laiturin, jonne matkamme jatkui. 


Rannassa oli varoituskyltti, jossa kiellettiin uimasta, sillä vedessä oli krokotiilejä. 


Näin myös toisen kyltin, jossa oli kalan kuva. Varoitettiinko kyltissä, että vedessä oli kaloja? No se olisi kyllä vähän hassua. Ehkä kyseessä oli joku vaarallinen kala. Piraija? 


Laiturilla oli vettä ja äiti meinasi liukastua. Siinä sitä olisikin ollut aamutuimaan piristystä, kun olisimme molskahtaneet uimaan krokotiilien kanssa.

Pääsimme kuitenkin turvallisesti laiturin päähän, jossa istuskelin kaikessa rauhassa aamun sarastuksessa usvan keskellä. 
Pitihän minun myös hieman kiipeillä, kun siihen tuli otollinen tilaisuus. 


Vietimme vielä hetken rannassa ennen aamupalalle menoa. Maisemassa oli jotain niin tuttua. Aivan kuin suomalainen järvimaisema, mutta ei sitten kuitenkaan, tuuhea kasvillisuus oli täyttänyt vastarannan.  


Krokotiilejä emme nähneet, mutta ehkä he näkivät meidät. Ystävämme geokätköilijä oli saanut napattua kuvan herra krokosta saman päivänä. 

Aamupalan jälkeen lähdimme päiväretkelle Tikaliin. Matkalla kävimme ylihinnoitellussa matkamuistomyymälässä, mutta siitä sitten seuraavassa numerossa.

T. Ape The Bloggaaja

P.S. Muita matkakertomuksia voit lukea klikkaamalla tästä. 


2 kommenttia:

  1. Tuo toinen kyltti ilmoitti kilpikonnista :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hah, hah. No niinpä näyttääkin. Katsottiin Apen kanssa kuvaa ihan väärinpäin, pitää kertoa Apelle. Kiitos tiedosta. :)

      Poista